Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Premii pentru elevii vrânceni pasionaţi de pian şi chitară


   Elevii Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, dar și de la alte unități de învățământ din județ, pasionați de muzică, au urcat pe podium la cea de-a V-a ediție a Concursului „Noelia Prisecaru”, secțiunile pian și chitară. Marele premiu, la secțiunea pian, a fost obținut de Davin Lefter, elev în clasa a IV-a.
   Astfel, la secțiunea pian, categoria A, destinată elevilor care învață la licee de artă, premiul I la clasa pregătitoare a revenit elevei Dorisandra Ifrim. La clasa I, premiul II în cadrul aceleiași secțiuni a revenit Morenei Briazu, tot locul II fiind obținut și de Sabina Georgescu și Georgiana Costiniuc. La clasa a III-a, Johann Eduard Groza a obținut premiul I, Andreea Dragomir premiul II, iar premiul III a fost obținut de Maria Micu. 
   În rândul elevilor de clasa a IV-a de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, participanți la secțiunea pian, marele premiu a fost câștigat de Davin Lefter, pe locul II în concurs situându-se la pian elevul Åžtefan Sandu, iar mențiunea a fost acordată elevului Cosmin Crăciun. Dragoș Ciochină, elev în clasa a V-a, a obținut premiul I la secțiunea pian, iar Dorinel Vardianu, elev în clasa a VII-a, a obținut premiul II. Elevii au fost îndrumați de profesorii Anica Ghinea, Viorica Cristescu, Carmen Herghelegiu, Antoaneta Ciobanu și inspectorul școlar de specialitate Doina Collavini, de asemenea cadru didactic la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani.
   La categoria B destinată elevilor pasionați de instrumente muzicale din alte unități de învățământ, Vrancea fiind reprezentată de Åžcoala Populară  de Artă, Colegiul Național „Al I.Cuza”, Åžcoala Gimnazială „Ion Basgan”, Åžcoala Gimnazială „Åžtefan cel Mare”și Åžcoala Gimnazială „Anghel Saligny”, au fost obținute mai multe premii. La preșcolari, premiul I a fost obținut de Alex Mîndru. La clasa I, premiul II a fost obținut de Ioana Dima, la clasa a II-a Teodora Stan a obținut premiul I, iar Andrei Logodischi premiul III, iar la clasa a III-a Adrian Harea a obținut pre-miul I.
   De asemenea, la clasa a IV-a, Andrei Istudor a fost răsplătit cu premiul I, iar la clasa a V-a Iustina Ionașcu a obținut premiul I. Tot premiul I a obținut și Andrei Postolache, elev în clasa a VI-a și Mălina Bostan, elevă în clasa a VII-a. Elevii participanți la această secțiune au fost îndrumați de profesorii Antoaneta Ciobanu, Anica Ghinea și  Doina  Collavini.

Elevii vrânceni, printre cei mai buni la chitară

   La secțiunea chitară, elevi care studiază muzica la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani au obținut doar premiul I. Astfel, Eusebiu Munteanu, elev în clasa a V-a, alături de Mioara Lozneanu, elevă în clasa a VI-a, Gabriela Palade, elevă în clasa a VII-a, și Andrei Pătrășcan, elev în clasa a X-a, au obținut premiul I. Elevii participanți la această categorie au fost îndrumați de profesorul Silviu Lăscan și Mihaela Duma.
   Åži elevii care au participat din partea altor instituții de învățământ, în afara celor de specialitate, au reușit să obțină performanțe la cea de-a V-a ediție a Concursului „Noelia Prisecaru”, secțiunea chitară. La clasa I, Daria Paraschivoiu a obținut premiul I, Alina Mrean, elevă în clasa a III-a, a obținut premiul II, iar la clasa a IV-a premiul I a fost obținut tot de un elev din Vrancea, respectiv Mihnea Harasim.
   La acest concurs au participat 67 de elevi din județele Brăila, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Åžcolar Vrancea și Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, cu sprijinul Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?