Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Poliţist lovit cu pumnii în faţă de un recidivist


   Un tânăr din comuna Năruja a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă a lovit un polițist. Măsura arestării preventive a fost dispusă sâmbătă, de magistrații Judecătoriei Focșani. Culiță Olaru a lovit un subofițer din cadrul Poliției Orașului Odobești, după ce acesta i-a spus să nu mai facă gălăgie. În urma verificărilor s-a mai stabilit că tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, el a mai bătut o altă persoană, căreia i-a spart și ochelarii.  
   Culiță Olaru, în vârstă de 25 de ani, din comuna Năruja, a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce  a lovit un polițist din cadrul Poliției Orașului Odobești. 
   Potrivit informațiilor primite de la oamenii legii, Culiță Olaru, băut fiind, făcea scandal în centrul orașului Odobești. Polițistul Marian Vrînceanu, care patrula pe raza orașului împreună cu un jandarm, l-a atenționat pe tânăr să se potolească deoarece tulbură ordinea și liniștea publică. Atât i-a trebuit scandalagiului care, fără să stea prea mult pe gânduri, a sărit la gâtul polițistului, pe care l-a lovit, apoi i-a rupt cămașa. 
   În cele din urmă, Olaru a fost imobilizat și dus la sediul Poliției Orașului Odobești pentru a fi audiat. În urma verificărilor s-a stabilit că el nu era la prima abatere. Cu câteva ore mai înainte, el lovise o altă persoană, căreia i-a spart și  ochelarii. După audieri, scandalagiul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. „În noaptea de 7/8.06.2013, patrula de ordine și siguranță publică, în timp ce desfășura activități de menținere a ordinii publice în centrul orașului Odobești, l-a atenționat pe O. Culiță, de 25 de ani, din comuna Năruja, județul Vrancea. Acesta era sub influența băuturilor alcoolice și tulbura liniștea publică prin țipete și larmă. Fără motiv, O. Culiță a lovit polițistul cu pumnii în zona feței și i-a rupt cămașa. Imediat s-a procedat la imobilizarea suspectului. El a fost condus la sediul Poliției Orașului Odobești. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au mai stabilit faptul că în aceeași noapte, în jurul orei 1.00, O. Culiță l-a mai agresat și pe S. Zamfir-Georgel, din localitate, distrugându-i ochelarii de vedere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
   Sâmbătă, agresorul a fost prezentat instanței de judecată, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Măsura a fost dispusă de magistrații Judecătoriei Focșani. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani privind arestarea preventivă a inculpatului Olaru Culiță, în prezent aflat în Arestul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Olaru Culiță, domiciliat în comuna Năruja, sat Năruja, jud.Vrancea, recidivist, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 09.06.2013 , ora 13.15 până la data de 07.07.2013, ora 13.15 ,inclusiv”, se arată în soluția instanței. 
   Potrivit unor surse, Culiță Olaru a mai fost condamnat pentru viol și tâlhărie,  fapte comise în anul 2006. El a fost liberat condiționat și are un rest de 800 de zile. 
Două infracțiuni de ultraj în mai puțin de o lună
   Aceasta este cea de-a doua infracțiune de ultraj, înregistrată în mai puțin de o lună. La sfârșitul lunii mai, doi polițiști din Tulnici au fost loviți cu capul și picioarele de un scandalagiu din Bîrsești. Ion Văsuianu a fost arestat preventiv pentru fapta sa. Åži el este recidivist, anterior fiind condamnat pentru omor. Polițiștii au fost loviți pentru că au venit în sprijinul unui cetățean pe care Văsuianu l-a amenințat cu o secure. Nici atunci când i-a văzut pe oamenii legii, Ion Văsuianu nu s-a potolit. El a început să-i amenințe și pe aceștia și să se manifeste și mai violent.   
   Pentru că nu l-au putut calma pe bărbat cu vorba bună, oamenii legii au folosit spray-ul iritant lacrimogen, după care l-au încătușat. Ulterior, l-au băgat pe scandalagiu în mașină, cu intenția de a-l duce la post. Acesta nu s-a potolit nici în autoturism și pentru că nu i-a putut lovi pe polițiști cu mâinile, el fiind încătușat, a dat cu picioarele și capul. Ion Văsuianu era spaima locuitorilor comunei Bîrsești. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?