Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Deputatul Victor Roman nu se află în incompatibilitate


   Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, nu se află și nu s-a aflat în conflict de interese așa cum este prevăzut în Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate(ANI). Decizia în acest sens a fost dată de ANI, printr-un raport de evaluare, întocmit în data de 29 mai 2013, în care se dispune clasarea lucrării care îl vizează pe deputatul Victor Roman.
    Conform raportului de evaluare, la data de 13 martie 2012, perioadă în care Victor Roman era consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea, ANI s-a autosesizat cu privire la faptul că acesta nu ar fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților.
   „La data de 13.03.2012, Agenția Națională de Integritate, în temeiul art. 12 alin. 1 și 2 lit. B din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea altor acte normative și în conformitate cu «analiza realizată la nivelul Administrației Publice Locale cu scopul identificării potențialelor conflicte de interese și incompatibilități» s-a sesizat din oficiu în lucrarea nr. 14555/A/II/13.03.2012 cu privire la faptul că Roman Victor, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea, nu ar fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților”, se arată în raportul de evaluare.
    În document se mai arată că, sub aspect procedural, au fost îndeplinite prevederile Legii 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanei evaluate, astfel că Victor Roman a fost informat în legătură cu declanșarea evaluării. În raportul de evaluare se mai arată că, în scopul soluționării lucrării ce îl viza pe Victor Roman, ANI  a solicitat informații despre acesta la următoarele instituții: Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Consiliul Județean Vrancea, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Centrul Național de Management pentru Societatea Informațională, Administrarea Finanțelor Publice a Municipiului Adjud, județul Vrancea, Depozitarul Central SA și Bursa de Valori București SA. „Dispun clasarea lucrării nr. 14555/A/II/13.03.2012 și comunicarea raportului de evaluare persoanei evaluate”, se arată în finalul raportului de evaluare semnat de inspectorul de integritate Ioana Alina Gules Stanciu.

„ANI confirmă că nu m-am aflat și nu mă aflu în incompatibilitate”

    Contactat de reporterii noștri, deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, a declarat că se aștepta la această decizie. „Prin această decizie, Agenția Națională de Integritate nu a făcut altceva decât să confirme o stare de fapt deja existentă și anume că nu m-am aflat și nu mă aflu în conflict de interese și în incompatibilitate, conform legilor în vigoare. Încă de la primirea  informării de la ANI, cum că s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că nu aș fi respectat regimul juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților, am spus că sesizarea s-a efectuat cu rea credință și fără respectarea principiilor reglementate de dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea 176/2010. Prin această decizie ANI reconfirmă ceea ce eu am spus de multe ori și anume că nu am încălcat nicio lege”, a afirmat deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?