Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Trei adolescenţi sunt acuzaţi de furt, trei adulţi de complicitate


   Trei tineri din Jariștea au fost trimiși în judecată, în urma unor furturi comise pe raza comunei. De asemenea, vor mai răspunde penal tatăl unuia dintre tineri pentru tăinuirea bunurilor provenite din furt și un bărbat care a ajutat la transportul bunurilor furate. 
   Potrivit anchetatorilor, Marian P., de 19 ani, Claudiu P., de 18 ani, și I. D., de 16 ani, sunt acuzați de furt și violare de domiciliu. În septembrie 2012, Marian a pătruns cu  I. D., pe timpul nopții, prin escaladarea gardului, în locuința unui localnic, de unde au sustras un cazan de fabricat țuică. În noaptea de 25 spre 26 septembrie, Marian și Claudiu au pătruns noaptea, în același mod, în locuința aceluiași localnic, de unde au sustras un calculator, o drujbă și un telefon mobil. În cauză, în calitate de inculpat, a fost trimis în judecată și Florin B., de 26 de ani, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de furt calificat, fiind acuzat că a asigurat transportul bunurilor furate, după ce în prealabil a avut o înțelegere cu tinerii. Åži Valeriu C., de 28 de ani, va răspunde penal pentru că a transportat cazanul de țuică furat de băieți. 
   În fața judecătorilor va ajunge și tatăl lui I. D., respectiv Georgel D., de 42 de ani, acuzat de tăinuire, după ce a ajutat la vânzarea cazanului, despre care ar fi știut că e furat. Dintre bunurile furate au fost recuperate doar calculatorul și drujba. Păgubitul are pretenția ca învinuiții să îi achite suma de 3.200 de lei, contravaloarea celorlalte bunuri care nu au putut fi recuperate. 
   Potrivit anchetatorilor, Marian mai are la activ și alte fapte de furt, fiind arestat preventiv în anul 2012. Băieții au recunoscut comiterea faptelor de furt, dar persoanele trimise în judecată pentru complicitate susțin că nu aveau de unde să știe ce e cu bunurile. Nici tatăl minorului nu recunoaște fapta. Dosarul va fi judecat la Judecătoria Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?