Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

La Primăria Focşani puteţi plăti impozitele online, cu cardul


   Focșănenii care dețin card își pot plăti taxele și impozitele locale de acasă, din fața calculatorului, fără să mai piardă timp la ghișeele municipalității, datorită unei noi facilități oferite de Primăria Focșani. Autoritatea locală a lansat ieri, împreună cu noul site, și Serviciul de plată online a impozitelor și taxelor locale, care poate fi accesat direct de pe site-ul Primăriei, www.focsani.info, prin intermediul serviciului național SNEP și a aplicației ghiseul.ro. 
   Toți contribuabilii care dețin un card pot plăti taxele și impozitele în sistem online, în maxim o lună de zile, pe baza unui user și a unei parole. Focșănenii interesați de această modalitate de plată trebuie să se prezinte peste aproximativ trei săptămâni la Serviciul de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Focșani, de unde vor putea ridica un plic sigilat cu user-ul și parola, prin intermediul cărora vor accesa contul personalizat de pe site-ul ghiseul.ro, prin care pot face plățile. „Nu este încă finalizată partea de plată a taxelor și impozitelor. În decurs de o săptămână se vor emite user și parolă pentru toți cetățenii din municipiul Focșani existenți în baza de date a Serviciului nostru și se va face transferul de date către ghiseul.ro. În 2-3 săptămâni vom avea scrisorile, adică fiecare cetățean va primi un user și o parolă, în plic sigilat, pentru că sunt date cu caracter personal”, a spus Meluș Nazâru, șeful Serviciului de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Focșani.  
   Pe bază de user și parolă, titularul contului poate vedea cât are de plată, bunurile supuse impozitării, cât a plătit. O altă modalitate de accesare a site-ului de plăți online este fără autentificare, însă în acest caz nu sunt disponibile date despre rolul contribuabilului, precum sumele pe care le datorează bugetului local. De menționat faptul că plata online a taxelor și impozitelor locale se realizează fără perceperea vreunui comision. Cu un card, o persoană poate plăti și pentru altcineva impozitul. În cazul plății online, cetățeanul va primi pe mail confirmarea plății. 
   Prin achiziție publică a fost selectată banca parteneră pentru această facilitate, Banca Transilvania.  
   Meluș Nazâru a mai precizat că orice operațiune de vânzare-cumpărare de bunuri (terenuri, imobile, autoturisme) trebuie anunțată la Primăria Focșani de către titular într-un termen de 30 de zile, pentru actualizarea datelor și pentru scăderea sau adăugarea în evidența fiscală. Åžeful Serviciului de Impozite și Taxe Locale a afirmat că serviciul de plată online vine în sprijinul cetățenilor, însă mărește volumul de muncă al angajaților Serviciului, circuitul plăților fiind următorul: din cardul contribuabilului, prin ghiseul.ro, banii ajung în contul Băncii Transilvania, apoi în Trezorerie, în contul Primăriei Focșani, care ține evidența plăților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?