Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Laptopuri din magazinul Helios, furate de hoţi


   Unul dintre magazinele Helios din Focșani a fost spart de hoți în noaptea de miercuri spre joi. Persoane necunoscute până ieri, au pătruns în incintă după ce au rupt lanțul cu care era asigurată ușa din termopan, pe care mai apoi au forțat-o. Dintr-o magazie, hoții au furat mai multe laptopuri, apoi au plecat foarte repede de la fața locului. Polițiștii au confirmat incidentul și au precizat că totul s-a petrecut în trei minute. Oamenii legii nu au oferit alte detalii cu privire la spargere, motivând că ancheta este în curs și că se fac verificări pentru prinderea autorilor.  
   Întâmplător sau nu, sistemul de alarmă nu era armat și nici firma care asigură paza obiectivului nu a anunțat acest lucru, așa cum a făcut cu alte ocazii când angajații plecau acasă și uitau să armeze. Cei care au sunat la poliție au fost vecinii care locuiesc deasupra magazinului și care ar fi văzut mașina hoților.
   Patroana magazinului Helios, Angela Braniște, ne-a precizat că au fost furate 7 sau 8 laptopuri, numărul exact urmând a fi stabilit după inventar. „S-a întâmplat în jurul orei 1.00. Au rupt lanțul cu care era asigurată ușa și apoi au intrat în magazin prin forțarea ușii de la intrare. Cred că au furat 7 sau 8 laptopuri care erau în spate, într-o magazie. Băiatul este plecat și nu pot ști exact numărul până când nu vine el să facem inventarul. Obiectivul este protejat, dar în noaptea spargerii alarma nu a funcționat. Practic sistemul nu a fost armat. Când au mai fost cazuri de acest gen, cei care asigură paza ne-au anunțat și persoana responsabilă s-a întors și a pus alarma în funcțiune. Acum nu știu ce s-a întâmplat. La cei de la firma de pază apărea că sistemul nu este armat. Niște vecini de deasupra magazinului au văzut și au sunat la poliție. Din ce mi-au spus ei, ar fi fost vorba de trei persoane care au trecut cu mașina pe lângă mașina poliției, atunci când polițiștii veneau la fața locului. Paguba cred că se ridică undeva la 10.000 lei. Sunt multe lucruri neclare și urmează să vedem ce s-a întâmplat și de ce sistemul de alarmă nu a funcționat”, a spus Angela Braniște. 
   Același magazin a mai fost spart și în urmă cu câțiva ani, când hoții au fost identificați.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?