Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Simpozion pentru promovarea lecturii


   Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani a găzduit, vinerea trecută, simpozionul județean cu tema „Cartea, mijloc de instruire, formare și dezvoltare în societatea cunoașterii”. Acest simpozion a fost organizat în cadrul Proiectului Educațional „Ana citește”, realizat de Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, în parteneriat cu Åžcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani. În cadrul simpozionului s-au derulat activități la secțiunea pentru elevi, respectiv creații literare și creații plastice, dar și la secțiunea pentru cadre didactice. Participanții au fost din județ, dar și din afara acestuia.
   Simpozionul a debutat cu prezentarea poveștii digitale „Ana citește”, rea-lizată de bibliotecara Adriana Măciucă. Creațiile plastice ale elevilor vor putea fi văzute în cadrul expoziției organizate la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți”.
   Proiectul „Ana citește” este coordonat de profesoara Ecaterina Găloi, cadru didactic la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. „Simpozionul și-a atins scopul în direcția asigurării copiilor cu dizabilități educația necesară ca să învețe și să aplice această competență în lumea reală”, a precizat profesoara Ecaterina Găloi. „Proiectul se pretează foarte bine pe promovarea ideii de lectură, elevii fiind ajutați să recepteze mai ușor textul și sensurile acestuia prin intermediul metodelor moderne”, a precizat profesoara Liliana Nițu, de la Åžcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani, parteneră în cadrul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?