Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VREMEA se încălzeşte uşor, dar rămâne instabilă


   Sâmbătă, VREMEA se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării, dar va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare și, mai ales în cursul zilei, vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice în vestul, nord-vestul și centrul țării și la munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, dar trecător și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 16…18 grade în Maramureș și în Dealurile de Vest până la 28 de grade în sud-estul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, mai ridicate pe litoral.

    Duminică, VREMEA va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului care trecător și izolat pot lua aspect de vijelie în prima parte a zilei mai ales în vestul, centrul și nordul țării, iar după-amiaza și noaptea local și în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 27 de grade, iar cele minime se vor situa 6 și 15 grade, mai ridicate pe litoral. 

   Administrația Națională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații în perioada iunie-august:
   În iunie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar local în sud-estul și vestul țării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit. Cantiățile lunare de precipitații vor fi sub normele climatologice în estul, sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul zonelor acestea se pot situa în limite apropiate de valorile normale.
   În iulie, regimul termic mediu al aerului va înregistra valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a zonelor, exceptând centrul și nordul țării, unde temperaturile medii lunare pot fi apropiate de cele normale. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul țării.
   În august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul și nordul țării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori sub mediile multianuale la scara întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?