Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO! Polițiștii, pompierii și jandarmii vrânceni vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

LA DATORIE, PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ

Poliţiştii vrânceni vor fi la datorie în această minivacanţă, pentru ca Sfintele Sărbători Pascale să fie petrecute în siguranță.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au fost dispuse măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult.

Astfel, zilnic, în medie 170 de poliţişti vor acţiona, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu.

Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalistică, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic aparatura radar, aparatele etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Pentru a petrece în linişte şi siguranţă Sărbătorile Pascale Ortodoxe, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea vă recomandă:

Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti!

Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 – APEL DE URGENŢĂ.

Vă dorim Sărbători încărcate de lumină, pace și armonie!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

COMUNICAT DE PRESĂ al ISU Vrancea
MĂSURI SPECIFICE SĂRBĂTORILOR PASCALE

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au desfășurat, în această perioadă, acţiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, la principalele lăcaşuri de cult din judeţ, astfel încât, slujbele religioase din perioada Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Alături de personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.
În Noaptea de Înviere, credincioşii ortodocşi se vor afla în lăcaşurile de cult, pentru a primi Lumina Sfântă. Pentru ca, aceste momente de rugăciune şi apropiere de Dumnezeu să fie petrecute în linişte şi siguranţă, pompierii vrânceni recomandă populaţiei, dar şi slujitorilor bisericilor, respectarea următoarelor măsuri privind apărarea împotriva incendiilor:
 Accesul credincioșilor în incinta lăcașului de cult, să fie permis, în limita capacității bisericii.
 În condițiile unui număr foarte mare de credincioși, se recomandă desfășurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericii.
 Menținerea ușilor de acces și evacuare în poziție deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase.
 În cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn, nu se va permite aglomerarea credincioșilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente și prezintă un risc foarte mare de incendiu.
 Evitarea desfășurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare sau renovare și interzicerea desfășurării lor în obiective în care sunt amplasate schele.
 Desemnarea, de către preoți, a unor persoane responsabile, cu atribuții de supraveghere atentă a activităților din interiorul bisericilor și de intervenție operativă, cu mijloace de stingere proprii (stingătoare de incendiu).
 Enoriașii vor menține o distanță de siguranță față de cei din jurul lor, pentru a evita contactul dintre lumânări și hainele sau părul acestora.
 Depunerea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens (ex: tăvi metalice umplute cu nisip), în exteriorul lăcașelor și la distanță de siguranță față de elemente combustibile.
 Efectuarea, prin grija personalului clerical de la biserici și mănăstiri, a unei verificări după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricărei eventuale surse de inițiere a unui incendiu, prin: stingerea lumânărilor la terminarea activităților și evacuarea resturilor în locuri sigure, în afara bisericii; deconectarea aparatelor electrice și a instalației de iluminat.
 Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase, se va face astfel încât, să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție sau să împiedice accesul la hidranții exteriori de incendiu.
 Supravegherea permanentă a copiilor pe timpul desfășurării slujbelor religioase.
În cazul izbucnirii unui incendiu pe timpul slujbelor religioase, recomandăm:
• să nu se intre în panică și să se păstreze calmul;
• să se anunțe începutul de incendiu la numărul unic 112;
• să se acorde prioritate la evacuarea copiilor, femeilor și bătrânilor;
• să se identifice și să fie utilizate mijloacele inițiale de stingere a incendiilor;
• să se permită accesul forțelor de intervenție pentru stingerea incendiului.

La sosirea acasă după slujba de Înviere, se recomandă:
• amplasarea lumânărilor aprinse în suporturi stabile, la distanțe de siguranță față de materialele combustibile;
• supravegherea copiilor în încăperile în care se află lumânări sau candele aprinse;
• stingerea lumânărilor sau candelelor în momentul în care se merge la culcare.

Cu speranța că, aceste recomandări vor fi respectate, vă dorim să vă bucurați de Sfintele Sărbători fără evenimente care să vă pună viața în pericol și vă urăm:
PAȘTE FERICIT!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?