Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Incendiu imaginar la sediul unei societăţi din Boloteşti


   Pompierii de la Vidra au desfășurat, ieri, un exercițiu pentru gestionarea unui incendiu, izbucnit la o societate din Bolotești. Tema acestui exercițiu a fost „Stingerea unui incendiu izbucnit în raionul de intervenție” și a presupus trei situații tactice.
   Astfel, din cauza sudurii fără permis de lucru cu foc deschis, s-a produs un incendiu în hala circularului, cu posibilități de propagare la hala gaterului, având ca sursă de aprindere scânteile.
    În urma solicitării primite prin intermediul numărului unic de urgență 112, la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Vidra. Personalul din cadrul societății cu atribuții pe linia situațiilor de urgență a luat primele măsuri pentru evacuarea persoanelor din spațiul incendiat, localizarea/ lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenție din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică a spațiilor afectate de incendiu și evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată. Ulterior, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, protecția vecinătăților și pentru salvarea persoanelor blocate în interior, surprinse de incendiu.
   În urma evaluării exercițiului, s-a constatat că atât echipele de intervenție, cât și personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență au acționat conform planurilor de intervenție, fără a se semnala probleme deosebite.
   Astfel de exerciții se desfășoară periodic pentru verificarea modului de intervenție în situații de urgență și dotarea cu mijloace de intervenție a personalului din obiectiv, cât și pentru antrenarea forțelor specializate din cadrul structurilor de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?