Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Proiect european pentru grupurile defavorizate


   Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică „Catalactica” în Regiunile de Dezvoltare Sud-Muntenia și București Ilfov a derulat între anii 2010 – 2013 proiectul integrat „Resurse pentru femeile și grupurile Roma excluse social”. Obiectivul general al proiectului a fost promovarea activă a incluziunii sociale pe piața muncii prin activarea economiei sociale, a femeilor și grupurilor rome, prin dezvoltarea de parteneriate și stimularea implicării în viața comunității a persoanelor excluse social din regiunile de dezvoltare.
   La nivelul județului Vrancea, proiectul a fost derulat în Focșani, Mărășești, Slobozia Bradului și Bălești, în aceste zone fiind identificate grupurile țintă, mai exact: persoane de etnie romă, persoane cu educație deficitară și persoane fără locuri de muncă. Reprezentanții Asociației spun că în Focșani și în Bălești au fost organizate două caravane pentru ocuparea locurilor de muncă, la care au participat 60 de persoane, cărora le-au fost întocmite dosare ce au fost predate AJOFM. În momentul în care vor apărea locuri de muncă pentru care aceste persoane ar fi competente, AJOFM îi va recruta.
   De asemenea, anul trecut, tot la Focșani, asociația a organizat un curs de formare profesională pe domeniile mediator social și competențe în anteprenoriat, în cadrul căruia au participat 45 de persoane, membre în diferite organizații non-guvernamentale de la nivelul județului Vrancea. Reprezentanții Asociației spun că, în urma acestui curs, șase persoane s-au angajat. Acest proiect a fost finalizat luna aceasta, iar membrii Asociației spun că toate obiectivele propuse s-au realizat.
Proiectul „Resurse pentru femeile și grupurile Roma excluse social”, implementat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică Catalictica din București a fost cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calității Vieții și Bolt International Consulting – L. Katsikaris-I. Parcharidis O.E. din Grecia. Bugetul alocat la nivel național a fost de 16.448.530 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?