Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Vreme mai caldă în sudul şi estul ţării


       Astăzi, în sudul și estul țării vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, în special după orele amiezei, în regiunile estice și în zona montană. Noaptea nebulozitatea se va accentua temporar în jumătatea de vest, unde va ploua local. Ploile vor fi însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 21…23 de grade în Maramureș și în Dealurile de Vest până la 32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra în general între 7 și 17 grade. 
 Mâine, vremea va fi în general instabilă, dar se va menține deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Temporar înnorările vor fi accentuate și în majoritatea zonelor vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 17 grade.
 Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 20 mai – 1 iunie, în fiecare regiune a țării. 
 
        MOLDOVA
 După o primă zi călduroasă, cu maxime ce vor atinge, în medie, 29…30 de grade, vremea se va răci treptat, atingând valori maxime de aproximativ 20 de grade în data de 24 mai, când și minimele nocturne, în scădere cu circa 5 grade față de începutul intervalului, vor fi de 9 grade. Ulterior regimul termic va marca o ușoară creștere, în ultimele zile ale intervalului de prognoză urmând a se înregistra temperaturi diurne de până la 22…23 de grade și nocturne de 11…12 grade. Vor fi ploi frecvente, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar cantități de apă mai însemnate vor cădea în jurul datei de 23 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?