Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Fost poliţist, dispărut fără urmă de aproape şapte ani


   Un fost polițist, impresionat de „cărămizile de bani” cu care se întorceau acasă persoanele plecate la muncă în Italia, a renunțat la uniformă și a plecat peste hotare. Se întâmpla în urmă cu aproximativ 10 ani. Din 2006, Silică Macovei nu a mai dat niciun semn de viață. Tatăl lui, fost polițist și el, nu mai știe ce să facă pentru a afla dacă fiul său mai trăiește sau nu.
 
   De Silică Macovei, care a lucrat ca și polițist, nu se mai știe nimic de aproape șapte ani. Ultima dată a luat legătura cu familia sa în 2006, când era în Italia. 
   Până în 2002, bărbatul, care acum ar trebui să aibă 54 de ani, a fost polițist. El și-a desfășurat activitatea la Postul de Poliție din comuna Vulturu, după cum ne-a spus tatăl său, Toader Macovei. Acesta spune că fiul său a vrut să facă mai mulți bani și văzându-i pe cei care se întorceau cu  „cărămizile de bani” din Italia, a demisionat din poliție și a plecat și el la muncă peste hotare, chiar dacă decizia sa nu a fost susținută și de membrii familiei. 
   Până în anul 2006 nu a fost nicio problemă. Lucrurile mergeau bine, Silică muncea, câștiga bani frumoși și își suna părinții destul de des. Din acel an însă, nu mai știe nimic de fiul său. „Noi nu am fost de acord ca el să plece din poliție, dar dacă așa a hotărât, nu am avut ce face. A plecat în Italia și i-a mers bine. Avea loc de muncă, stătea cu chirie, avea permis «Sogiorno» și ne suna periodic. În 2006 a avut o perioadă de câteva luni în care nu a mai sunat. După vreo patru luni a dat telefon și a spus că a avut o problemă la un picior și a fost în spital. După aceea nu a mai sunat deloc. Din 2007 nu mai știm de el nimic”, povestește Toader Macovei, tatăl dispărutului. 
   Omul este convins că dacă fiul său ar fi avut vreo problemă și lucrurile nu ar mai fi mers bine în Italia, s-ar fi întors acasă. Toader Macovei, fost polițist și el, este de părere că fiului său i s-a întâmplat ceva rău. Nu crede că ar fi putut-o lua pe căi greșite și să fi uitat de familia sa în totalitate. El afirmă că mai multe persoane din comuna Vulturu s-au întâlnit cu fiul său, după ce acesta sunase acasă ultima oară. 
Fostul polițist ar putea fi decedat
 
   Tatăl lui Silică Macovei spune că există posibilitatea ca fiul să fi decedat. El ne-a povestit că în anul 2007 au apărut informații în media, conform cărora în curtea unui spital din Ostia, zonă în care locuia și fiul său, o persoană fără identitate a fost găsită decedată. „În luna iulie a anului 2007 s-a dat în Italia, la o emisiune, că un cetățean a fost găsit mort în curtea Spitalului Grassie din Ostia. S-a făcut vâlvă atunci pentru că persoana decedată nu avea documente. Persoană cu identitate necunoscută. A fost luat cadavrul și dus la morgă la Roma. Am înțeles că a stat 2-3 luni la morgă, după care a fost înmormântat în cimitirul Capitolini din Roma. Persoanele din Vulturu care îl știau și la care a mers în vizită în 2006, după ce ne-a sunat pe noi ultima dată, ne-au spus că atunci când a apărut știrea s-au dat detalii și că după descriere părea că ar fi fiul nostru, că ar fi avut aceleași haine cu care ei l-au văzut ultima dată când a mers la ei în vizită. Oamenii mi-au mai spus că fiul nostru a fost bătut de doi cetățeni români, unui din București și unul din Neamț, și că acesta a fost motivul pentru care el a stat în spital”, a povestit, cu amărăciune, Toader Macovei. 
   Omul spune că la un moment dat i-a făcut o procură unei persoane care face curse Italia-România, prin care a mandatat-o să facă verificări în vederea stabilirii identității persoanei necunoscute înmormântată în Cimitirul Capitolini. Tatăl dispărutului ne-a spus că nu a aflat absolut nimic deoarece angajații Serviciului de Medicină Legală care s-au ocupat de acest caz nu au oferit informații. 
   Toader Macovei a scris și la Ambasadă, dar i s-a răspuns că persoana îngropată în locul indicat de el nu are identitate. De asemenea, el a mers și la poliția vrânceană și a adus cazul la cunoștință. Oamenii legii au transmis datele mai departe și au mediatizat acest caz, în speranța că ar putea primi informții de la oameni care ar ști ceva despre dispariția fostului lor coleg. 
Cazul a fost mediatizat în 2011
   Cazul a fost mediatizat în luna septembrie a anului 2011. Conform  notei de presă transmise la vremea respectivă, „la data de 03 septembrie a.c., (2011-n.r.) Macovei Toader, din Focșani, a sesizat faptul că nu mai știe  nimic despre fiul său, Macovei Silică, de 51 de ani. În anul 2002 bărbatul a plecat la muncă în Italia și a păstrat legătura cu familia până în anul 2006. De atunci nu se mai cunosc date despre el. La momentul dispariției bărbatul poseda permis de Sogiorno și certificat fiscal emis de INPS (echivalentul ITM din România). Bărbatul avea pro-bleme medicale la un sold, fiind internat în anul 2006 într-un spital din Roma. Semnalmente: înălțime 1,75 m, păr negru grizonat, mustață deasă, ochi căprui. Semne particulare: grupă sangvină A II. Îmbrăcăminte la momentul disparției: nu se cunoaște”.
   Tatăl lui Silică Macovei nu-și mai dorește nimic altceva decât să știe dacă fiul său mai este în viață sau nu. De aceea îi roagă pe toți cei care îl pot ajuta cu informații să nu ezite să îi dea informații. Persoanele care îl pot ajuta ne pot scrie de adresa de email a cotidianului „Monitorul de Vrancea”, respectiv redactie@monitorulvn.ro, sau pot suna la numărul de telefon 0237.224.555 ori la poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?