Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Sistemul de canalizare al comunei Fitioneşti, finalizat anul acesta


Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, vrea ca până la sfârșitul acestui an, sistemul de canalizare al comunei să devină funcțional, acesta fiind unul din cele mai importante proiecte aflate în derulare în acest moment. Primarul Cazacu a declarat că fostul Executiv condus de Victor Ponta a alocat 10,4 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare al comunei, iar până la finele anului trecut au fost executate lucrări în proporție de 50 la sută. „Guvernul condus de Victor Ponta a alocat 10,4 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare al comunei Fitionești. Sper ca anul acesta, cel mai târziu în toamnă, sistemul de canalizare să devină funcțional. Până în acest moment au fost finalizate lucrările în satele Ghimicești și Pisc. Totodată, au fost începute lucrările și în satul Mănăstioara, unde se lucrează pe drumurile de comunicații și de interes local, drumuri ce vor fi asfaltate în primăvara anului 2017”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
    Sistemul de canalizare va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a declarat că sistemul pe vacuum este unul performant și va reduce cheltuielile de întreținere cu 40 la sută. „Este un sistem performant care folosește o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de către stația de vacuum, care le trimite către stația de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanța vor fi mai mici cu 40 la sută față de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus”, a precizat Iordache Cazacu.
    Autoritățile locale au obținut o finanțare de aproximativ 16 milioane de lei pentru construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare care va deservi întreaga comună. Finanțarea este asigurată de Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, prin HG 577/1997, privind canalizarea și epurarea apelor uzate la sate. Tot anul acesta, primarul Iordache Cazacu vrea să construiască o grădiniță cu program prelungit, susținând că în acest moment nu există nici un imobil cu destinație de grădiniță. În prezent grădinițele din localitate funcționează în spații improvizate, cum ar fi săli de clase sau căminul cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?