Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii de clasele a XII-a şi a VIII-a au picat pe capete la simulările examenelor naţionale


   Aproximativ jumătate dintre cei 1.564 elevi de clasa a XII-a care au susținut simularea pentru examenul de Bacalaureat la Limba și Literatura Română, nu au reușit să obțină nici măcar nota 5.    Potrivit unui raport prezentat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea privind rezultatele obținute de elevi la simularea pentru Bacalaureat, până pe data de 17 mai, dintre cei 1.564 elevi care au susținut proba la Limba Română, 605 au obținut punctaje între 1 și 4,99 și doar opt candidați au obținut note mai mari de 9. Niciun elev nu a reușit să obțină punctajul maxim la această probă. 
   Rezultate mai bune nu s-au înregistrat nici la simulările la Matematică, unde din 997 elevi înscriși, 817 nu au reușit să obțină minim 5. A existat un candidat care a obținut nota 10 la simulări. La disciplina Istorie, dintre cei 347 elevi participanți, 80 ar fi picat dacă examenul ar fi fost susținut în condiții reale. Dintr-un total de 437 elevi de clasa a XII-a care au susținut simularea la Biologie, 328 nu au reușit să obțină medii mai mari de 4,99. La Chimie rata de nepromovare a fost de 80%, la fel ca și la Fizică.
   Rezultatele sunt dezastruoase, în condițiile în care examenul de Bacalaureat debutează peste numai o lună. Este greu de crezut că vor mai putea recupera foarte mult din materie, în timpul rămas la dispo-ziție. Examenul de Bacalaureat din 2013 începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română (proba A), susți-nută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în perioada 17-21 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) și între 25-28 iunie de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).
   Probele scrise de la Bacalaureat vor fi susținute în 1 iulie la Limba și literatura română, iar pe 2 iulie la Limba și li-teratura maternă. Testarea va continua pe 3 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie cu proba la alegere a profilului și a specializării.
Rezultate slabe și la simulările pentru Evaluarea Națională
 
   Cât privește rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la simulările pentru Evaluarea Națională, potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul Åžcolar Județean, la proba de Limba și Literatura Română au participat 2.483 elevi. Dintre aceștia, 797 au obținut note sub 5, respectiv 32,10 la sută. La matematică, 54,14% dintre elevi nu au obținut note de minim 5. Asta înseamnă că 1.358 elevi nu au putut să rezolve teoretic nici măcar un subiect în întregime. Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației Naționale, cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia pe 14 iunie, iar în perioada 17-19 iunie va avea loc înscrierea la Evaluarea Națională. Candidații vor susține probele scrise pe 25 iunie la Limba și literatura română, 26 iunie la Limba și literatura maternă și pe 27 iunie la Matematică.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?