Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevi ai Colegiului Ion Mincu, implicați într-un proiect de orientare și succes în carieră

Liceenii Colegiului Tehnic Ion Mincu, din Focșani, din clasa a IX-a D, implicați cu multă dezinvoltură, împreună cu diriginta lor, prof. Cărbunaru (Marcu) Alina, în cadrul programului american ”J.A.- Member of J.A. worldwide”, de orientare și succes în carieră, au învățat de la debutul și pe parcurul derulării acestuia, despre varianta americană de succes în profesie și în cariera economică. Programele de acest tip, „learning by doing”, sunt urmate anual de studenți și elevi dintr-o multitudine de țări, bucurându-se de un real succes, la nivel mondial. În județul Vrancea, programul se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale şi comunitatea de afaceri din România.

Prin intermediul acestui acestui program internațional, liceenii au învățat că:

– În sfera antreprenoriatului, drumul către succes e pavat cu obstacole și e important să demonstreze, în fiecare etapă a carierei lor, entuziasm și mult curaj, cât și o deplină implicare, pentru atingerea obiectivelor antreprenoriale, propuse încă de la debut.

– Trebuie realizată în permanență o corelație cu recomandările specialiștilor din domeniul economic. Dacă sunt luate în considerație opiniile specialiștilor, succesul nu va întârzia să apară.

– Obiectivele (dezideratele) profesionale stabilite din timp, ajută și maximizează dezvoltarea personală, cât și atingerea succesului, în planul carierei economice.

– Un obiectiv economic poate fi atins, prin intermediul implementătii și dezvoltării strategiilor economice și antreprenoriale.

Softurile educaționale ale programului educațional american, precum și manualele au fost oferite gratuit elevilor Colegiului Tehnic Ion Mincu Focșani.

În concluzie, feedbackul liceenilor este unul pozitiv, privind implementarea și dezvoltarea tuturor cunoștințelor economice, oferite prin intermediul acestui program educațional internațional, înregistrându-se un adevărat succes în cadrul Colegiului Tehnic Ion Mincu din Focșani.

 

Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?