Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

În faţa judecătorilor pentru tăiere ilegală de arbori


   Procurorii focșăneni au trimis în judecată mai multe persoane, acuzate de tăiere și sustragere ilegală de material lemnos. Într-unul dintre dosare apare ca învinuit Constantin D., de 43 de ani, din Nistorești. Anchetatorii spun că în ianuarie, el ar fi tăiat cu un ferăstrău mecanic trei arbori de esență rășinoase din pădurea Ocolului Silvic Focșani, paguba fiind de 911 lei. Materialul lemnos ar fi fost vândut de învinuit, care recunoaște comiterea faptei.
   De asemenea, Vasilică D., de 27 de ani, din aceeași localitate, este acuzat că a tăiat ilegal zece fagi de pe o proprietate a Primăriei Nistorești. El a comis faptele în decembrie 2012-ianuarie 2013. Prejudiciul a fost calculat la 2.726 de lei. Omul a recunoscut că a tăiat și sustras lemnul, motivând că avea nevoie de el ca să își încălzescă locuința pe timp de iarnă, neavând venituri.
   În aceeași situație se află și Culai R., de 61 de ani, din Paltin. În rechizitoriu se arată că pe 12 ianuarie 2013, acesta ar fi tăiat cu un ferăstrău mecanic 16 fagi de pe proprietatea sa. Prejudiciul se ridică la 616 lei. Åžtefan A., de 73 de ani, este acuzat și el de procurori că a tăiat și sustras, în noiembrie 2012, patru fagi din pădurea surorii sale. Paguba este de 808 lei. Bătrânul a recunoscut fapta, susținând că avea nevoie de lemne ca să își încălzească locuința. 
   În fața instanței de judecată va ajunge și un bărbat din Mera. Nicușor R., de 42 de ani, este acuzat că în perioada august-septembrie 2012 a tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori nemarcați din pădurea unui vecin. Partea vătămată ar fi avut o datorie la învinuit, care și-a făcut dreptate singur. Deși a găsit trei arbori tăiați, acesta ar fi mai tăiat alți trei și i-a luat acasă pe toți șase. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?