Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

INCENDIU de proporții la Popești. Pompierii spun că ar fi fost provocat intenționat


Casa unei femei din satul Runcu, comuna Popești, a fost cuprinsă de flăcări în dimineața zilei de joi, 9 iunie. Focul se manifesta pe o suprafață de 250 mp, cuprinzând acoperișul locuinței și două anexe. Chemați de urgență la fața locului, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. „Trei echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Anghel Saligny al județului Vrancea au acționat pentru stingerea unui incendiu care se manifesta pe o suprafață de 250 mp în satul Runcu, comuna Popești, în dimineața zilei de joi, 9 iunie a.c. În urma unui apel primit la ora 01.43 prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU-SAJ se anunța producerea unui incendiu la proprietatea numitei B.C. din satul Runcu, comuna Popești. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Popești”, se arată într-un comunicat al  ISU Vrancea.

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore

Intervenția a fost una dificilă. Foțelor de intervenție le-au trebuit ore bune pentru a stinge flăcările care se manifestau la acoperișul locuintei, precum și la două anexe. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, cuprinzând acoperișul locuinței și două anexe. S-a intervenit timp de aproximativ patru ore, atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea vecinătăților. Interventia a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile amplasate în interiorul anexelor și a suprafeței întinse la care se manifesta arderea”, se arată în același comunicat.

Pagube însemnate

Distrugerile provocate de incendiu sunt însemnate. Astfel au ars acoperișul unei magazii din lemn, o cramă, acoperișul locuinței, o stivă de lemne, butoaie,  precum și alte bunuri. Datorită intervenției prompte a pompierilor nu au existat victime.
„În urma incendiului au ars o magazie din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafață de circa 70 mp, o cramă construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de circa 80 de mp, acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de circa 100 mp, lemn de foc – 5 mc, butoaie, căzi și alte bunuri. Din fericire nu au existat persoane rănite, iar datorită intervenției pompierilor militari au fost reduse pierderile materiale ca urmare a incendiului”, mai transmis pompierii vrânceni.

Incendiul ar fi fost pus de persoane necunoscute

Din primele cercetări, se pare că incendiul a fost provocat, iar polițiștii au deschis deja dosar penal pentru distrugere prin incendiere, urmând a se cerceta cine a pus focul. „Verificările efectuate la fața locului au scos la iveală faptul că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a folosirii intenționate a sursei de aprindere (flacără) pentru a genera incendiul, în acest sens poliția deschizând un dosar penal pentru distrugere prin incendiere și urmând să se efectueze cercetări în vederea identificării persoanelor în cauză și tragerea lor la răspundere penală”, potrivit pompierilor militari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?