Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Moment aniversar pentru membrii CAR Pensionari „Milcov”


   Membrii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a Pensio¬ narilor „Milcov” au sărbătorit, ieri, într-un cadru festiv, aniversarea de 60 de ani a instituției care le-a fost și le-a rămas un sprijin de nădejde, prin serviciile pe care le oferă. La evenimentul care s-a desfășurat în sediul Restaurantului „Central” din Focșani au fost prezenți atât conducerea și membri ai CAR, cât și invitați speciali, printre care: Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, împreună cu Maria Cristina Olaru, purtătorul de cuvânt al instituției, și Margareta Tătăruș, șefa Secției pentru Copii și Tineret, Radu Nițu, consilier local, Vasile Vîlcu, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, și Gheorghe Mocanu, președintele Filialei Vrancea a Veteranilor de Război. „Vă mulțumesc că sunteți alături de noi la acest ceas aniversar. Acum, după 60 de ani de la înființare, sărbătorim pentru prima dată această zi a CARP «Milcov», care a fost și va fi mereu alături de pensionari și îi va sprijini. Sănătate tuturor, să petrecem cât mai multe clipe frumoase împreună și «La mulți ani» tuturor!”, a spus Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcovul”, în deschiderea festivității.  
   Filmul aniversar realizat de Cornelia Ploscaru, cu sprijinul Bibliotecii Județene, a stârnit nu doar interes, ci a readus la lumină amintiri dintre cele mai plăcute, momente de viață petrecute împreună de-a lungul timpului de membrii CAR. Au fost redate pe ecran și povestite drumețiile, excursiile făcute de aceștia în județ și în țară, timp în care s-au legat strânse prietenii, s-au reamintit povești de viață ale seniorilor, serviciile oferite de CAR, precum și o serie de planuri de viitor. 
   Profesorul Vasile Å¢ibrea, cel care și-a propus să scrie o monografie a Casei vrâncene de Ajutor Reciproc, a prezentat interesanta istorie a acestei instituții, începând cu anul 1933 și până în prezent. La rândul său, Teodora Fîntînaru a mulțumit pentru că „ne-ați primit pe noi, Biblioteca, în familia voastră. Sunteți minunați! Am asistat cu emoție la istoricul prezentat de doamna Ploscaru, un istoric afectiv, și cu mare interes la cel prezentat de domnul Å¢ibrea. Biblioteca va fi alături de dumneavoastră întotdeauna”, le-a transmis celor prezenți directorul Bibliotecii Județene. Au fost înmânate diplome de apreciere și recunoștință și flori, odată cu urarea de „La mulți ani!”.
   Un moment emoționant l-a constituit premierea a șase familii membre a CARP „Milcovul” cu prilejul aniversării a 50 de ani de căsnicie. Astfel, au primit diplome, flori, felicitări, dar și câte o sumă de bani Maria și Mereuță Merchioiu, Elena și Stelian Iancu, Ioana și Iordache Ariton, Niculina și Petru Mureșan, Gabriela și Nicolae Dogaru și Marița și Vasile Jinga. 
Bucate alese, muzică, dans și planuri de viitor
   Eleganți, emoționați, dar binedispuși, seniorii membri ai CARP „Milcov” și invitații lor au petrecut, ieri după-amiază, la sărbătoarea instituției cu bucate stropite cu băuturi alese. S-au îndulcit cu un desert delicios, au povestit, au dansat și s-au bucurat de momentele de înaltă ținută artistică susținute de binecunoscuții interpreți vrânceni Geta Postolache și Răduță Bornaz. Participanții au răspuns, însă, și la nevoia de solidaritate cu copiii necăjiți din Ciușlea și au cumpărat mărgele și brățări făcute de aceștia, sub coordonarea Alinei Murgean, cadru didactic la școala din localitate. Toate acestea au fost expuse în sala unde s-au desfășurat festivitățile și petrecerea.
   Nu în ultimul rând, membrii CARP „Milcov” au pus la cale planuri de viitor, printre care se numără și acela ca de la 2500 de membri, câți sunt acum, să ajungă la 5000. „Ne dorim să intensificăm activitățile de popularizare privind atragerea pensionarilor în activitatea noastră și colaborarea cu Casa Județeană de Pensii. Vom studia posibilitățile în așa fel încât anul viitor dobânzile la împrumuturile acordate să fie stabilite în raport de cuantumul pensiei, cuantumul depus și suma solicitată pentru împrumut. Membrii CAR cu venituri reduse, care soli¬ită un împrumut până-n 500 lei, vor fi scutiți de dobândă. Acestora le vom acorda ajutoare ocazionale, reduceri la biletele de tratament, sume fixe pentru procurarea unor ochelari de vedere și tratamente de fizioterapie”, a transmis Sandu Ploscaru. 
   El a mai spus că vor fi organizate permanent excursii și pelerinaje la mănăstiri și alte obiective. Totodată, evenimentele legate de viața pensionarilor, precum și cele cultural-educative vor avea loc la și cu sprijinul instituțiilor de cultură din urbea noastră, precum și a altor posibili colaboratori sensibili la problemele vârstei a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?