Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ancheta pozelor indecente de la Spitalul Militar se apropie de final


   Ancheta de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, declanșată ca urmare a apariției în presă a unor poze indecente cu angajați ai unității medicale, printre care și comandantul Constantin Adochiței, se apropie de final. Prezent ieri la Gura Caliței, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a spus că verificările nu vor mai dura mult și că se vor lua măsuri. El a adăugat că urmează procedurile legale pentru ca măsurile pe care le va dispune să nu fie anulate în instanță, așa cum se întâmplă din ce în ce mai des. „Voi rezolva și problema de la Spitalul Militar din Focșani. Dacă cineva a greșit și a adus prejudicii de imagine acestei instituții va suporta și rigorile legii, poate nu pe primul control pe care l-am făcut pentru că așa sunt legile la noi făcute și controlul nu a fost făcut în termenul de șase luni (de la momentul în care pozele au fost făcute și până la apariția lor – n.r) așa cum prevede ordinul ministrului pentru aplicarea de sancțiuni în acest sens. Așa cum știți, eu am dispus un alt control, iar în acest moment facem și evaluarea managerilor vis-a-vis de obiectivele pe care le au în contractul de management”, a explicat Dușa. 
 Întrebat de jurnaliști dacă comandantul Adochiței a primit calificativul nesatisfăcător, Dușa a spus că va verifica acest lucru, deoarece nu el este cel care dă calificativele, ci superiorii lui Adochiței. „Voi vedea dacă a primit un asemenea calificativ, nu eu dau calificativele ci superiorii dânsului, și dacă există un asemenea calificativ, sigur că are o problemă. S-au adus prejudicii de imagine instituției, lucru pe care l-am spus de când au apărut acele poze. Nu este posibil ca într-un spital și mai ales într-o unitate militară să se întâmple asemenea lucruri. Nu cred că ancheta va mai dura mult. Eu vreau să urmez procedurile legale pentru că în lumea în care trăim, știți că foarte multe măsuri pe care un conducător le ia sunt contestate în instanță și nu doresc ca dacă se va ajunge în instanță să se anuleze ordinele pe care eu le dau”, a completat ministrul. 
 Reamintim că la jumătatea lunii aprilie, la Spitalul Militar din Focșani a izbucnit un scandal de proporții. Atunci, au apărut în presă poze în ipostaze indecente cu mai mulți angajați ai unității sanitare, printre care comandantul spitalului, col. dr. Constantin Adochiței, purtătorul de cuvânt, locotenent colonel Sorin Ivan, care este și șeful Biroului de Resurse Umane, directorul financiar contabil Viorel Dănilă și farmacistul unității, Adrian Andronic, alături de câteva colege de la Biroul de Resurse Umane. 
    Fotografiile au fost realizate chiar în incinta Spitalului Militar, în birourile de la Resurse Umane. Se pare că fotografiile au fost făcute la o petrecere organizată de o angajată a spitalului. În fotografii s-a putut vedea cum cele două femei s-au dezbrăcat, una dintre ele rămânând la un moment dat doar în sutien. Mai mult, una dintre femei a folosit și un pistol pe care îl ținea îndreptat către locotenent colonel Sorin Ivan, iar într-o altă imagine, comandantul spitalului, medicul Constantin Adochiței, îi punea unei tinere, Liliana Macovei, o cravată roșie pe care era inscripționat următorul mesaj: „Ferește-ne Doamne de blonde, dar fă o excepție: Lovește-ne cu Lyla! Fără pretenție, cu maximă intenție”

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?