Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Afaceristul Dorel Dumitraşcu a fugit de sub nasul poliţiştilor


   Åžase percheziții au fost efectuate, ieri dimineață, în Reghiu. Vizat a fost afaceristul Dorel Dumitrașcu, cercetat într-un dosar pentru infracțiuni economice. După ce i-a primit pe anchetatori în casă, Dumitrașcu a dispărut. Oamenii legii susțin că nu-l căutau pe el. 
   Afaceristul Dorel Dumitrașcu, din Reghiu, a dispărut ieri dimineață, de sub nasul polițiștilor, care s-au dus să-i percheziționeze casa. La primele ore ale dimineții, mai mulți polițiști au luat cu asalt șase locații din comună, persoana vizată fiind Dumitrașcu. De asemenea, oamenii legii au percheziționat și alte locații, unde figurează sediile firmelor omului de afaceri. 
   Potrivit unor surse, Dumitrașcu le-ar fi deschis polițiștilor ușa casei, după care, într-un moment de neatenție al acestora, a dispărut. Oamenii legii spun că nu-l căutau pe acesta, ci documente, necesare într-un dosar în care Dumitrașcu este cercetat pentru infracțiuni de natură economică. Întrucât, afaceristul ar fi refuzat să prezinte actele, polițiștii și procurorii au cerut mandate de percheziție. 
   Chiar dacă Dumitrașcu a dat bir cu fugiții, anchetatorii au găsit actele pe care le căutau. Comisarul șef Ionel Popescu, inspectorul șef al IPJ Vrancea, ne-a spus că cercetările în acest caz sunt efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești, documentele necesare continuării verificărilor fiind găsite în urma perchezițiilor. El nu a negat faptul că Dumitrașcu a plecat, dar a susținut că nu era necesară prezența lui. „Au fost efectuate șase percheziții și au fost ridicate mai multe înscrisuri în vederea continuării cercetărilor în niște dosare. Este vorba de infracțiuni de natură economică. Nu era necesară prezența lui acolo. În continuare se fac verificări pentru lămurirea situației”, ne-a declarat comisarul șef Ionel Popescu. 
   La rândul său, procurorul care supraveghează cercetările în acest caz, Nicolae Ghihaniș, a confirmat că au fost efectuate percheziții, care au legătură cu omul de afaceri. 
Condamnat în mai multe dosare
   Dorel Dumitrașcu este un cunoscut al oamenilor legii, fiind cercetat penal pentru infracțiuni de evaziune fiscală, înșelăciune, furt, lovire și fals în declarații. El a mai fost condamnat la închisoare sau la plata unor amenzi penale. La sfârșitul anului trecut a fost condamnat, la Judecătoria Focșani, la 600 de lei amendă pentru că a refuzat să prezinte unele documente ale firmelor sale, angajaților de la Direcția Generală a Finanțelor Publice, el vânzând un utilaj pe care era pus sechestru. 
   În decembrie 2012 a fost condamnat la 5 mii de lei amendă și șase luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune, după ce în 2010 a emis nouă file cec fără acoperire pentru plata unor mărfuri în valoare de 143.000 de lei, către mai multe societăți comerciale. Anterior, Dumitrașcu a fost acuzat și de lovire și furt, după ce pe 18 august 2012 a luat unei cunoștințe drujba din mașină. Cu aceeași ocazie, Dorel l-ar fi lovit pe conducătorul auto cu un ciocan în zona umărului și a luat cheile din contact. 
   Un alt dosar al afaceristului vizează o faptă din iunie 2011 când ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare ale unei mașini pe care inițial o vânduse. Mai mult decât atât, a cerut și un duplicat al cărții de identitate a mașinii, în baza unei declarații false, potrivit căreia ar fi pierdut documentul. În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se arată că afaceristul a vândut autoturismul pe 4 decembrie 2010, predând și actele mașinii. În mai 2011, el a declarat pierdută cartea de identitate a mașinii vândute și a solicitat un duplicat al documentului. Între timp, persoana care achiziționase autoturismul de la învinuit a vrut să înmatriculeze mașina, dar i s-a adus la cunoștință că do-cumentele au fost declarate ca fiind pierdute. Pe 3 iunie 2011, Dumitrașcu a obținut duplicatul cărții de identitate a mașinii, iar a doua zi s-a dus să recupereze autotu-rismul, cel mai probabil fiind nemulțumit de prețul primit. Nu a luat mașina cu totul, ci doar plăcuțele. Anterior acestor fapte, Dumitrașcu a mai fost acuzat de evaziune fiscală pentru că în septembrie 2009 nu ar fi înregistrat în actele contabile două avize de însoțire a materialului lemnos. 
   Unele dosare au fost soluționate pe fond, altele se află în faza de recurs. Două dintre ele au termen luna aceasta la Curtea de Apel Galați. 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?