Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Actriţa Anamaria Marinca începe filmările pentru “Invisible”, în august


   Actrița Anamaria Marinca a declarat, la gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), că va începe filmările pentru proiectul „Invisible”, în care joacă alături de actorul irlandez Cillian Murphy, în august. Actrița Anamaria Marinca a fost invitată la gala UNITER de la Iași pentru a acorda premiul pentru cea mai bună scenografie.
   Întrebată pe scenă de președintele UNITER, Ion Caramitru, despre planurile sale, Marinca a mărturisit că face mai mult film decât teatru și a spus că, în august, va începe filmările pentru noul proiect cinematografic, „Invisible”.
   Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internațional datorită unor roluri din filme precum „Sex Traffic”, de David Yates (2004), pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, și, mai ales, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, de Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2007. Rolul Otilia din filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” i-a adus Anamariei Marinca, în 2007, premiul pentru cea mai bună actriță a anului la Festivalul Internațional al Filmului de la Stockholm, iar în 2008, premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriță, la Festivalul de la Palm Springs.
   Anamaria Marinca a mai jucat în filmul „Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven” (BBC TV), alături de Liam Neeson și James Nesbitt, dar și în „Hotel Babylon”, produs de BBC, și în „Boogie”, de Radu Muntean. Actrița a jucat, de asemenea, în „Furtuna/ Storm”, de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, dar și în „Contesa însângerată”, debutul în regie al lui Julie Delpy. Marinca a încheiat deja filmările pentru lungmetrajul „Europa Report”, în care joacă alături de Michael Nyqvist și care va fi lansat în cinematografe în iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?