Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Pentru a studia un dosar din arhiva veche a Tribunalului aştepţi o săptămână


   Pentru a studia un dosar din arhiva veche a Tribunalului Vrancea sau pentru a face rost de copii ale documentelor aflate în diferite dosare, justițiabilii trebuie să se înarmeze cu răbdare. Durează aproximativ o săptămână până când cererile de acest gen sunt onorate. Toată arhiva veche a instanței se află într-un spațiu din cadrul Judecătoriei Adjud. A fost mutată la începutul acestui an, de la subsolul clădirii din strada Cuza Vodă, acolo unde și-au desfășurat activitatea magistrații până în luna iulie a anului trecut. 
   Actualul sediu, din strada Republicii, nu este prevăzut cu subsol și există spațiu doar pentru arhiva curentă. Cei care vor să studieze dosarele soluționate definitiv trebuie să facă cerere la compartimentul de Arhivă din cadrul Tribunalului Vrancea și să aștepte ca acestea să fie aduse de la Adjud. Solicitantului i se aduce la cunoștință chiar la momentul înregistrării cererii, data la care trebuie să se prezinte pentru studiul dosarului. 
   În cazul eliberării unor copii ale documentelor, cererile trebuie soluționate mai repede, respectiv în trei zile. „Dosarele Tribunalului Vrancea, înregistrate anterior anului 2012, care au fost soluționate definitiv și irevocabil și care se află spre conservare în arhiva acestei instanțe, au fost depozitate în clădirea Judecătoriei Adjud. Cererilor pentru consultarea unor asemenea dosare li s-a dat curs în decursul unei săptămâni”, ne-au transmis reprezentanții Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?