Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Casă transformată în cărbuni, la Vintileasca


   O casă nelocuită a ars din temelii în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Vintileasca. Din cauza faptului că întreg imobilul era din lemn, după stingerea flăcărilor, din aceasta nu au mai rămas decât câteva grămezi de cărbuni. Incendiul s-a extins și la casa Mărioarei Popescu, unde a ars acoperișul în proporție de 90%. De asemenea, un porc a ars de viu, iar cel de-al doilea a fost sacrificat de proprietari deoarece suferise arsuri grave.
   Potrivit primarului Georgel Spătaru, incendiul a izbucnit în jurul orelor 23.50. Primii care au sărit să stingă incendiul au fost localnicii, care împreună cu primarul au montat furtunuri la hidranții de alimentare cu apă. La fața locului au ajuns după ore de așteptare și pompierii de la Râmnicu Sărat, când incendiul era deja stabilizat. „Noi suntem deserviți de o unitate militară de pompieri din Râmnicu Sărat, care nu este dotată corespunzător. Controalele sunt de la ISU Vrancea, iar intervențiile în caz de incendiu de acest detașament de la Râmnicu Sărat, care vin în cel mai fericit caz după localizarea incendiului, având în vedere distanța mare de la Râmnicu Sărat la Vintileasca. Au în dotare mașini învechite care ajung cu întârziere la noi”, a spus edilul.
   Acesta a precizat că este strict necesară înființarea unui detașament ISU, care să deservească toată Valea Râmnicului. „Este vitală înființarea unui grup de pompieri pentru Valea Râmnicului. Casele de la noi în proporție de 99% sunt din lemn și acoperite cu șindrilă, iar timpul de acțiune este prețios, pentru că se pot salva gospodării de la incendiu. Am participat noaptea trecută împreună cu oamenii din localitate la stingerea incendiului și nu a fost ușor. Luni (azi-n.r.), împreună cu cei de la Electrica vom realimenta casele rămase fără curent electric. Voi pune la dispoziția celor două familii utilajele primăriei pentru degajarea terenului și vom acorda sprijin financiar și material lemnos pentru reabilitarea caselor”, a adăugat primarul.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?