Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Zeci de paşapoarte pentru bovine, eliberate de DSVSA


    Angajații Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au eliberat, luna trecută, peste 50 de pașapoarte pentru bovine. Numărul mare de pașapoarte este justificat de apropierea termenelor limită de depunere a dosarelor pentru subvențiile pentru creșterea animalelor. „Rugămintea noastră este ca toți cei care dețin animale, după ce li se pun crotaliile, în termen de cel mult 14 zile să se adreseze instituției noastre pentru a li se elibera acest pașaport și să nu amâne acest lucru. Sunt persoane care vin doar atunci când se aproprie termenul limită pentru depunerea dosarului pentru subvenție sau când doresc să transporte animalele din localitatea de domiciliu în altă parte și atunci ghișeul nostru se aglomerează”, ne-a declarat Adrian Rădulescu, purtătorul de cuvânt al DSVSA.
    Pentru a obține un pașaport pentru animale, persoanele interesate trebuie să depună un dosar care să cuprindă un formular pentru cerere tip, o copie a cărții de identitate a proprietarului și 5 lei. În cazul în care proprietarul cere un alt pașaport pentru că l-a pierdut pe cel pri-mit inițial, dosarul trebuie să cuprindă un formular prin care se declară pierderea pașaportului original, eliberat de medicul veterinar din comună, un formular de mișcare și 25 de lei contravaloarea pașaportului. Cele mai multe pașapoarte sunt solicitate pentru bovine.
    Nu este singura situație în care proprietarii de animale au nevoie de pașaport. Conform legislației în vigoare, toate animalele care sunt transportate atât pe teritoriul țării cât și în afara granițelor au nevoie de pașaport. Obligativitatea este și pentru animalele de companie care părăsesc granițele țării. Aceste prevederi există în țara noastră încă din anul 2005 și au fost incluse la cererea Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?