Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

O brutărie şi o magazie de mobilă, în flăcări


   Două incendii au avut de stins, ieri după-amiază, pompierii. Primul incendiu a fost anunțat la o magazie de pe strada Vâlcele din Focșani, iar cel de-al doilea apel a venit de la Mirceștii Noi, comuna Vânători, unde flăcările au cuprins o brutărie, acoperișul unei case, dar și câteva anexe, în total fiind afectate de incendiu trei familii.
   În urma apelului care anunța incendiul din Focșani, la fața locului au plecat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În magazia care a luat foc erau depozitate obiecte de mobilier, aduse de la un hotel din Focșani. Pompierii ne-au precizat că în momentul în care au ajuns la fața locului, mobila din interior fusese deja cuprinsă de flăcări. După mai bine de jumătate de oră, ei au reușit să stingă focul. Fumul gros putea fi observat de la o distanță de câțiva kilometri.
    Nici nu au finalizat intervenția de la Focșani, că o persoană din Mirceștii Noi, comuna Vânători, a cerut disperată ajutorul pompierilor, o brutărie, acoperișul unei case și alte anexe luând foc. La Mircești au plecat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Potrivit unor surse, flăcările au cuprins mai întâi brutăria, respectiv camera în care erau amplasate cuptoarele pentru coacerea pâinii și s-a extins cu repeziciune la construcțiile din apropiere. La brutărie, închiriată de Marius M., incendiul a afectat o suprafață de 120 metri pătrați.
   Focul s-a extins și la proprietatea lui Sergiu S., proprietarul brutăriei, unde au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătrați, o anexă pe o suprafață de 40 metri pătrați, dar și un gard din lemn pe o suprafață de 25 metri liniari. La gospodăria lui Constantin P. au ars o cadă din lemn, în care erau depozitate 300 kilograme de semințe de floarea soarelui, și un fânar din lemn. Potrivit unor surse, Marius M. ar fi fost sancționat de reprezentanții ISU, în ultimii trei ani, pentru că nu și-ar fi luat toate măsurile de apărare împotriva incendiilor, prevăzute de lege. Purtătorul de cuvânt al ISU, locotenent Cristina Duță, ne-a precizat că în ambele cazuri se vor face verificări pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?