Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Leonardo DiCaprio, starul unei licitaţii


   Actorul american Leonardo DiCaprio va fi starul unei licitații organizate săptămâna viitoare la New York de casa Christie’s, care speră să strângă cel puțin 15 milioane de dolari pentru protejarea mediului înconjurător, o cauză promovată și susținută intens de starul hollywoodian. Un număr de 33 de opere de artă, inclusiv cele oferite de câțiva artiști contemporani de renume, vor fi scoase la licitație pe 13 mai, iar organizatorii acesteia, în parteneriat cu Fundația DiCaprio, speră să adune cel puțin 15 milioane de dolari. Această sumă ar reprezenta un record pentru o licitație organizată pentru a finanța proiectele de protejare a mediului, a declarat Loic Gouzer, coordonatorul acestei licitații.
Leonardo DiCaprio va fi prezent la licitație, iar fondurile obținute vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor de mediu și de conservare a speciilor pe cale de dispariție. Printre operele propuse la această licitație se află un tablou de Zeng Fanzhi, „Tigrul”, provenind din colecția miliardarului François Pinault (estimat între 1,5 milioane dolari și 2,5 milioane dolari), un tablou, reprezentând tot un tigru, de Robert Longo (150.000-200.000 dolari), o fotografie de Richard Prince intitulată „Cowboy” (600.000-800.000 dolari), și o pictură pe pânză, fără titlu, de Mark Grotjahn (1,5 milioane dolari – 2,5 milioane dolari).
   Un portret al actorului Leonardo DiCaprio, pictat în 2013 de Elizabeth Peyton și estimat între 400.000 dolari și 600.000 dolari, va fi scos, la rândul său, la licitație. „Fundația mea sprijină temele ecologiste încă din 1998 și, în ciuda magnificelor eforturi depuse de anumite organizații din lumea întreagă, planeta noastră este în pericol (…) Mai puțin de 2% din banii obținuți de fundațiile filantropice merg spre proiectele de protejare a mediului. Suntem recunoscători casei Christie’s și artiștilor participanți că ne oferă o astfel de șansă”, a declarat actorul american.
   Actorul Leonardo DiCaprio a declarat recent că se va folosi de influența și de celebritatea sa pentru a contribui la eforturile depuse pe plan internațional pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariție.
   Iubitor de animale și pasionat de ecologie, actorul american deține o locuință complet ecologică în Blackadore Caye din Insulele Belize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?