Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Filmul românesc ”Poziţia copilului” rulează la Balada


         Un sfârșit de săptămână plin de filme de calitate la cinematograful Balada. Sâmbătă și duminică, de la ora 15.00, va rula filmul pentru copii „Cinci eroi de legendă” (2012), o animație și film de aventură, în care perso-najele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moș Crăciun), Bunnymund (Iepurașul de Paști), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru), Tooth (Zâna Măseluță).
 De la ora 17.00 puteți urmări comedia „Așa-i la 40 de ani”, în care ni se face cunoștință cu cuplul Pete și Debbie, când aceștia se apropie de un prag nedorit: vârsta de 40 de ani.
 Cel mai așteptat film al zilei începe la ora 19.00: „Poziția copilului” (2013),  cel mai apreciat film românesc al momentului, cu Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache în rolurile principale. Filmul, regizat de Călin Peter Netzer, a primit anul acesta trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. În plus, filmul a obținut și premiul criticii internaționale – FIPRESCI, la același festival. „Poziția copilului” vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei adult. „Poziția copilului” este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, pelicula este o radiografie a „high-class-ului” românesc contemporan, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății. Prețul unui bilet la film este 5 lei. 
 Film va fi astăzi și la Casa de Cultură „C. C. Giurescu” din Odobești, de la ora 19.00: horror-ul „Mama”. Duminică, de la ora 11.00, cei mici pot urmări animația „Hop, țop”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?