Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Cunoştinţele elevilor de clasa a II-a, testate


   Elevii din clasa a II-a A de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani și cei de la clasa a II-a de la Åžcoala Bahnele au intrat deja în febra examenelor, ei susținând ieri Evaluarea Națională la competențe, scris și citit. Emoțiile continuă și astăzi, când vor susține proba de eva-luare a competențelor la matematică. Pentru elevii de clasa a II-a aceasta a fost prima evaluare importantă la care au luat parte de la intrarea lor în ciclul primar. 
   Potrivit oficialilor Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), proba de ieri s-a desfășurat în bune condiții, iar elevii nu au dat semne că ar fi fost stresați. „S-a ales câte o singură clasă de-a II-a de la fiecare școală selectată și nu a lipsit niciun copil. Evaluarea a durat 25 de minute. Elevii trebuie să arate ce știu, iar în baza rezultatelor se pregătește activitatea de predare-învățare și conținutul învățării pentru anii următori. Evaluarea va fi externă școlii și este confidențială”, a spus Aurora Lefter, inspector de specialitate. 
   Astăzi, elevii vor susține testarea la matematică, ce va dura 25 de minute. Lucrarea va fi susținută în scris, testele fiind elaborate de cei de la Centrul Național de Evaluare și Examinare, urmând să aibă un nivel de dificultate mediu, fiind în concordanță cu metodologia aprobată de Ministerul Educației Naționale. Rezultatele obținute de elevi nu vor fi trecute în catalog. 
   Elevii claselor a IV-a vor fi evaluați în 15 mai la limba română/limba maternă, testarea constând în înțelegerea textului scris, apoi la matema-tică. Testarea elevilor claselor a VI-a este programată pe 22 mai. Nici în cazul lor notele nu vor fi trecute în catalog. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?