Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vizită arhierească la hramul Mănăstirii Trotuşanu


   Zeci de pelerini sunt așteptați, mâine, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, din satul Trotușanu, comuna Movilița, unde va fi prezent și Înaltpreasfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Sărbătorirea hramului va începe încă de joi seara, când se va face slujba de Vecernie, premergătoare fiecărei sărbători religioase, la care va participa și Corul de copii „Sfântul Nectarie” al Bisericii din Ghimicești, condus de preotul Vasile Dabija, protopop al Protoieriei Panciu.
Vineri, alături de Înaltpreasfinția Sa Ciprian va sluji un sobor format din preoții din comuna Movilița, preotul Daniel Merloiu, care a deținut funcția de protopop al Protoieriei Panciu, preotul Vasile Dabija, protopop al Protoieriei Panciu, fostul duhovnic al Mănăstirii preotul Calinic , care acum viețuiește la Schitul Săseni de lângă Buzău și alți doi preoți din județ care au sprijinit Mănăstirea Trotușanu. Preoții vor începe slujba cu Utrenia, iar la ora 9.00 este așteptat Înaltpreasfinția Sa, care va oficia Sfânta Liturghie.
   După această slujbă, pentru că așa se obișnuiește în Ziua Izvorului Tămăduirii, se va face o Slujbă de Sfințire a Apei. Pentru că se așteaptă la un număr mare de credincioși, reprezentanții Mănăstirii au amenajat un foișor în curtea așezământului monahal. „S-a pregătit o scenă înconjurată de un foișor unde se va face atât Sfânta Liturghie, cât și Slujba de Aghiazmă astfel încât să poată participa cât mai mulți pelerini”, ne-a declarat preotul protopop Vasile Dabija. După oficierea acestora, o parte din invitați vor participa la o agapă creștinească, iar pentru ceilalți credincioși se vor împărți pachete cu alimente. „Spațiul pe care îl deține mănăstirea este mic și din acest motiv doar o parte vor avea loc la masă și s-a hotărât să se împartă pachete pentru ceilalți pelerini prezenți. Nădăjduim ca tot ceea ce s-a făcut să fie îndestulător pentru toată lumea. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul mai multor persoane din Panciu, Focșani, Fitionești care s-au implicat admirabil”, a adăugat preotul Vasile Dabija. Mănăstirea Trotușanu din comuna Movilița are două hramuri, Izvorul Tămăduirii și Sfîntul Nicolae. În acest așezământ monahal viețuiesc 11 maici conduse de o maică stareță, iar preotul duhovnic al Mănăstirii este preotul Filaret care a fost transferat de mai bine de un an, la Mănăstirea Ciolanu, de lângă Buzău.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?