Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Consilierii nu vor incinerator de deşeuri medicale


Consiliul Local al Municipiului Adjud a respins, zilele trecute, un proiect de hotărâre prin care se propunea construirea unui incinerator pentru deșeuri medicale, menajere și industriale periculoase și nepericuloase. Motivul care a stat la baza deciziei a fost acela că acest obiectiv emană în atmosferă emisii toxice, care sunt nocive pentru oameni. O firmă din Bacău intenționa să amplaseze incineratorul în vecinătatea fabricii de hârtie, unde ar fi trebuit să fie distruse diferite deșeuri provenite de la unitatea spitalicească din Adjud.
Reprezentanta Compartimentului de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Adjud, Nicoleta Enache, a întocmit un raport în care se menționează faptul că prin incinerare, ceea ce ajunge în atmosferă este toxic pentru oameni. De asemenea, afectează calitatea solului pe distanțe destul de mari. Cenușa eliminată în aer prin incinerarea materialelor sa-nitare conține metale precum: plumb, cupru, zinc și uneori dioxină, care este o substanță foarte toxică.
Din cauza faptului că proprietățile din vecinătatea unui astfel de inci-nerator se devalorizează, de cele mai multe ori localnicii se opun amplasării acestuia în vecinătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?