Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Raportul de expertiză psihiatrică a lui Puşcoiu, lipsă la dosar


   Judecătorii ieșeni au amânat din nou dosarul în care trebuie să verifice măsura de siguranță a internării medicale în cazul lui Florentin Pușcoiu, care l-a ucis pe preotul Tudor Marin. Decizia a fost luată deoarece de la dosar lipsea noul raport de expertiză psihiatrică.
   Tânărul, care în urmă cu aproape un an i-a luat viața preotului chiar în biserica în care slujea, este internat în prezent într-un centru special din Iași.  Procedura în asemenea cazuri prevede ca la fiecare șase luni măsura internării medicale să fie verificată de judecători, pentru a se constata dacă mai este necesară menținerea acesteia sau poate bolnavul s-a însănătoșit și poate fi eliberat.
   Reamintim că pe 16 iunie 2012, bărbatul a mers la biserica din Piața Unirii pentru a cere explicații în legătură cu două versete din Vechiul Testament, dar nu a fost mulțumit de lămuririle primite. Crima a fost comisă în jurul orei 10.00, iar aproape jumătate de oră mai târ-ziu polițiștii au fost sunați de femeia care vindea lumânări că preotul Marin a fost înjunghiat. Cu ajutorul martorilor, anchetatorii au întocmit două portrete robot. În seara aceleiași zile, anchetatorii au pus mâna pe principalul suspect, care a fost găsit acasă. 
   După comiterea faptei, tânărul a vrut să-și viziteze un prieten, apoi s-a dus acasă și s-a culcat. Când s-a trezit, s-a uitat la televizor la știrile despre fapta comisă chiar de el. Pușcoiu a recunoscut fapta, pe care ar fi comis-o din motive religioase. A susținut că a vrut să facă dreptate divină și că Dumnezeu l-a pus să omoare. Pușcoiu a fost arestat pe 16 iunie 2012. După efectuarea expertizei, în august 2012, a fost pus în libertate, dar a fost internat la psihiatrie. Potrivit raportului medico legal, acesta suferă de schizofrenie paranoidă, având discernământ abolit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?