Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Patru gospodării au ars în Vinerea Mare


   Patru familii din localitatea Bătinești, comuna Å¢ifești, au rămas fără acoperiș deasupra capului, în Vinerea Mare, după ce un incendiu violent, care a izbucnit la una dintre gospodării s-a extins cu repeziciune. Pompierii au mai intervenit pentru a stinge două incendii izbucnite la locuințe și în prima zi de Paști.

   Pentru patru familii din localitatea Bătinești, comuna Å¢ifești, sărbătorile au fost triste. În Vinerea Mare, când oamenii se pregăteau pentru Paști, casele acestora au fost cuprinse de flăcări. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 13.40 și a pornit de la gospodăria lui Mihai C. La numai câteva secunde de la primirea primului apel, alte voci cereau disperate ajutorul pompierilor, anunțând că mai ard și alte case și anexe. Imediat la fața locului au plecat patru echipaje cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, una de la Secția de Pompieri Panciu, iar alte trei autospeciale și o motopompă remorcabilă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.
   Acțiunea s-a defășurat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Å¢ifești, care a intervenit cu motopompe și mijloace de primă intervenție. Cetățenii din localitate și-au oferit și ei ajutorul. „La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta cu violență la patru gospodării, pe o suprafață totală de aproximativ 600 metri pătrați. S-a lucrat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru împiedicarea propagării flăcărilor la locuințele și construcțiile învecinate. Alimentarea autospecialelor de intervenție s-a realizat atât din hidranții stradali, cât și de la surse naturale: râul Putna”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Trei persoane au ajuns la spital

   Trei persoane care locuiau în casele afectate de incendiu au fost transportate la spital de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Vrancea, dar numai una dintre acestea, o femeie, a suferit o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon și arsuri de gradul I la nivelul feței și gâtului. Celelalte două persoane, soț și soție, au fost transportate la spital deoarece femeia necesita dializă, iar bărbatul prezenta un hematom frontal în urma unei altercații.
   Oamenii  au salvat mai multe animale mari ce erau adăpostite în anexele gospodărești, respectiv cai, vaci și porci, cetățenii reușind să le evacueze la timp din calea flăcărilor. 40 păsări și 50 pui au rămas închiși în țarcuri și cotețe și au fost găsiți carbonizați.
   La proprietatea lui Mihai C. au ars acoperișul casei, construit din astereală din lemn cu învelitoare din carton bituminos pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați, o bucătărie de vară, construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, 60 metri pătrați din acoperișul unui adopost de animale construit din lemn, o tonă nutreț, aproximativ 1000 kilograme  boabe porumb, articole din mobilier și s-au degradat plafonul și pereții din paiantă ai casei de locuit.

Incendiul s-a extins la alte trei locuințe

   Din cauza vântului putenic, incendiul s-a propagat la alte trei locuințe aflate în vecinătatea acesteia. La proprietatea Nataliței C. au ars acoperișul din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați, o bucătărie din paiantă și acoperișul din astereală și carton bituminos pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, un adăpost de animale și 5 mc cherestea. De asemenea, s-au degradat plafonul și pereții din paiantă ai casei de locuit.
   La proprietatea lui Vasile H. au ars acoperișul din astereală lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, 10 metri steri lemn, 1 tonă porumb, acoperișul garajului și al unei anexe pe o suprafață de 100 metri pătrați, bunuri electrocasnice, centrala termică pe lemn și instalația aferentă. S-au degradat pereții și planșeele din 5 camere de locuit și 2 holuri, aproximativ 40 metri pătrați gard din tablă.
   La proprietatea lui Mihai H. au ars o bucătărie de vară și o anexă din lemn acoperită cu tablă pe o suprafață de 40 metri pătrați, 3 butoaie din lemn, 1 tonă porumb. „Intervenția pentru localizarea și lichidarea flăcărilor a durat apro-ximativ patru ore, la misiune participând 21 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Si-tuații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, pentru condu-cerea și coordonarea acțiunii de stingere deplasându-se la fața locului și grupa operativă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, cel mai probabil, un foc deschis în spații deschise a stat la baza producerii acestui eveniment”, a adăugat locotenent Duță.

Două incendii în prima zi de Paști

   Nici prima zi de Paști nu a fost mai liniștită. Pompierii au fost chemați să stingă două incendii izbucnite la două locuințe din Jorăști, comuna Vânători și Câmpuri.
   Primul apel a fost primit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1.05 și anunța producerea unui incendiu la proprietatea lui Năstase O., din localitatea Jorăști, comuna Vânători. La fața locului au plecat pompierii de la Focșani. Când au ajuns ei au constatat că acoperișul locuinței ardea pe o suprafață de 250 metri pătrați. De asemenea, făcările au mistuit și bunurile din interior. Incendiul s-a extins și la proprietatea lui Gheorghe O., unde a ars o anexă. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit.
   Tot în prima zi de Pași, pompierii au intervenit și la Câmpuri, unde, cu ajutorul celor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei au stins incendiul izbucnit la proprietatea lui Jenică T. Flăcările au mistuit acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați și alte bunuri. Cauza incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la un sistem de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?