Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Consilierii PDL, PNL şi PP-DD au votat împotriva bugetului


   Consilierii municipali ai PDL, PNL și PP-DD au votat împotriva bugetului municipiului Adjud. Primarul Constantin Armencea le-a explicat acestora, dar și celor prezenți în sala de ședințe, că în construcția bugetară s-a ținut cont de toate nevoile locale, cele mai mari sume fiind alocate pentru finanțarea unor proiecte de investiții. „Avem zece proiecte mari de investiții pentru care am alocat bani în fila de buget, investiții care vizează modernizarea infrastructurii locale. De asemenea, în construcția bugetară s-a ținut cont de toate problemele locale”, a precizat Constantin Armencea.
   Cu toate acestea, consilierii PDL, PNL și PP-DD au spus că nu votează  bugetul, pedelistul Andrei Dulgheru susținând că „sunt foarte mulți bani alocați pentru personal”. În replică, Armencea a precizat că organigrama este și așa mult diminuată, salariile sunt foarte mici și nu se acordă prime și nici alte stimulente. „Avem personalul mult diminuat, iar în prezent avem 22 de posturi descoperite pentru care nu s-au mai făcut angajări. Mai trebuie să știți că salariile sunt foarte mici și nu se acordă prime și nici alte stimulente”, a precizat primarul. Pentru că bugetul nu a fost aprobat, primarul a convocat o nouă ședință pentru data de 7 mai.
   Constantin Armencea a declarat că, cel mai probabil, aleșii PNL au votat împotriva bugetului deoarece vor postul de viceprimar. „Bugetul nu a fost votat pe considerente politice. PDL și PP-DD votează de regulă împotriva proiectelor de hotărâri, iar consilierii PNL, cel mai probabil, au votat împotrivă pentru că vor să obțină postul de viceprimar și poate că au crezut că acum este un moment bun pentru a rezolva această problemă. Nu este o abordare serioasă din partea colegilor liberali și, repet, votul a fost unul strict politic”, a mai spus el.
   Bugetul municipiului Adjud a fost în dezbatere publică săptămâna trecută, având o valoare de peste 53 de milioane de lei. Printre proiectele aflate în derulare se numără modernizarea iluminatului public în municipiu, modernizarea spațiilor verzi, modernizarea centrului civic și zona Casei de Cultură, finalizarea lucrărilor și dotarea cu echipamente a ambulatoriului de specialitate, extinderea centrului pentru persoane cu handicap, reabilitare străzi și trotuare, introducerea unui sistem de supraveghere video, reabilitarea primăriei vechi, finalizarea lucrărilor la noul sediu al primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?