Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Focşani: premiu de excelenţă în „bătălia” pentru „Oraşul Reciclării”


Focșaniul a fost premiat la categoria „Armament de calitate” în cadrul „bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”. Proiectul inițiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deținătoare a licenței „Punctul Verde” în România, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. 
Laura BREANÄ‚, Mihaela GÎRLEANU redactie@monitorulvn.ro
   Pe parcursul competiției pentru titlul de „Orașul Reciclării”, în Focșani au fost colectate separat 247,686 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 126,786 kg de hârtie-carton, 120,300 kg de plastic și 600 kg de sticlă. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil. „Ne bucurăm că am primit acest premiu. De-a lungul timpului am încercat să schimbăm containerele vechi cu europubele și să amplasăm containere pentru colectarea selectivă a gunoiului. De asemenea, am construit stația de sortare prin care ne-am propus să reducem cantitatea de gunoi din oraș. În fiecare primăvară suntem angrenați în acțiuni de curățenie și de ecologizare pentru a avea un oraș curat”, a declarat Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focșani. 
 Potrivit celor declarate de Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani, festivitatea de premiere a avut loc joi, în sala Diplomat de la Athene Palace din București. „Am primit acest premiu în numele primarului municipiului Focșani, reprezentând o sabie, ca simbol al luptei împotriva deșeurilor. Premiul a reprezentat aprecierea organizatorilor pentru dotarea tehnică a municipiului: stația de sortare de la Golești, echipamentul utilizat de angajații de la SC CUP Salubritate”, a precizat Dan Cazaciuc.
 „Rolul autorităților locale în reciclarea deșeurilor municipale devine critic. Doar împărtășind aceeași viziune cu privire la sistemul de colectare separată a deșeurilor și corelând direct toate acțiunile noastre în vederea îndeplinirii acesteia putem avea «orașe ale reciclării». Creșterea absorbției fondurilor europene în domeniu este un obiectiv imediat, dar pe termen lung trebuie să creștem performanțele sistemului de colectare separată și reciclare. Astfel, mă bucur că bătălia pentru Orașul Reciclării a evidențiat acest aspect al eficienței în domeniul serviciilor publice”, a declarat Tudor Pendiuc, președintele Asociației Municipiilor din România. 
 Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, în „bătălia” pentru titlul de „Orașul Reciclării” s-au înscris 20 de locații-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susține dezvoltarea serviciilor de colectare separată. „Toate cele 20 de primării înscrise în competiție s-au implicat și mobilizat, astfel încât serviciile de colectare separată a deșeurilor de ambalaje să se desfășoare în cele mai bune condiții și cantitățile colectate să înceapă să crească. Ele reprezintă un model la nivel național și, în ciuda rezultatelor slabe ale României la nivel european în ceea ce privește reciclarea, în domeniul deșeurilor de ambalaje țara noastră și-a îndeplinit anual obligațiile asumate. Iar acest lucru se datorează, în principal, contribuției industriei în dezvoltarea și extinderea sistemului de colectare separată prin Eco-Rom Ambalaje”, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?