Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

2%: un gest mic pentru salvarea de VIEŢI omeneşti!


   Asociația „Salvați o viață” din fondurile strânse prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit și-a propus să achiziționeze aparatură medicală pentru Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. „Am ales să susținem Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea deoarece acesta reprezintă în sistemul me-dical de urgență piatra de temelie a salvării vieților celor aflați în situații limită, cum ar fi accidente rutiere, inundații, situații între viață și moarte, iar acțiunea lor promptă depinde uneori nu numai de profesionalism, ci și de dotarea corespunzătoare. Medicina de urgență, așa cum este practicată în prezent, este o specialitate relativ nouă, apărută din dorința de a se promova acțiuni unitare, standar-dizate, protocolizate, la un nivel de profesionalism superior pentru pacienții aflați în situații critice în special, dar și pentru celelalte categorii de pacienți clasificați drept urgențe”, spune Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.
   Conform cadrului legislativ actual, cei care doresc să sprijine Asociația „Salvați o viață” o pot face în funcție de categoria din care fac parte. Societățile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile conform art.21 din Codul fiscal în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obțin venituri din activități independente pot efectua sponsorizări conform art. 48 din Codul fiscal, iar salariații prin redirecționarea a 2% din impo-zitul anual.
   Codul de identificare fiscală al Asociației „Salvați o viață” este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?