Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Manifestări prilejuite de Săptămâna Naţională a Bibliotecilor


   Asociația Bibliotecarilor din România, Filiala Vrancea, organizează astăzi, în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, o serie de activități destinate atât bibliotecarilor, cât și publicului larg, la sediul Casei Corpului Didactic (CCD) „Simion Mehedinți” Vrancea. Astfel, între orele 9.00 – 12.00, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” în parteneriat cu CCD organizează „Cursul PREZI” pentru 20 de bibliotecari școlari, sub coordonarea Margaretei Tătăruș, formator al Bibliotecii Județene. 
   Între orele 16.00 – 21.00 manifestările vor continua cu un recital de cântece și poezie, susținut de elevii Liceului de Arte „Gheorghe Tattarescu” din Focșani. Va urma Simpozionul județean „Fluxul informațional în activitatea de cercetare”, la care vor participa bibliotecari și cadre didactice din județul nostru, iar cei prezenți vor putea admira expoziția de carte, intitulată „Biblioteca – Informație – Educație”. 
  Tot în această după amiază va avea loc vernisajul primei expoziții de pictură a tânărului artist Gabriel Vlad Constantin, elev în clasa a VI-a B la Åžcoala generală „Ion Basgan”. Simezele Casei Corpului Didactic vor găzdui și expozițiile „O carte pentru fiecare” și „Internetul – o poartă spre lumea poveștilor”, realizate de elevii Åžcolilor generale „Åžtefan cel Mare” și „Ion Basgan” din Focșani și puștii Grădiniței din Răchitosu. 
   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” va continua, de asemenea, activitățile dedicate Săptămânii Naționale a Bibliotecilor cu un curs de inițiere în utilizarea calculatorului, pentru vârstnici, susținut la Sala de lectură de formatorul Nicoleta Oprișan. 
   De la ora 15.00, vrâncenii sunt invitați la Sediul Central al Bibliotecii Județene, pentru a face cunoștință cu „Fața nevăzută a unei profesii”. Vizitatorii vor avea șansa să admire expozițiile de pictură, grafică, origami și goblenuri, expozanți fiind bibliotecarii Roxana Făcăoaru, Geta Bobolan, Irimița Gogu, Maria Cristea, Elena Velniță, Ciprian Irimescu, Doina Stratton Andrieș. 
   De asemenea, organizatorii propun participanților și un periplu editorial printre cărți, reviste și ilustrații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?