Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Bibliotecarii şcolari s-au întâlnit la Chişinău


   Bibliotecara Zamfira Stoica, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, a reprezentat bibliotecarii școlari din România la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XVII-a, ce s-a desfășurat în perioada 18- 21 aprilie la Chișinău. Evenimentul a fost organizat sub patronajul președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, ediția fiind dedicată „Anului Spiridon Vangheli”. 
   Pe lângă expozițiile de carte, ilustrații de carte pentru copii și lansările de carte, în cadrul Salonului s-a desfășurat și Simpozionul „Cartea și lectura – brandul bibliotecii pentru copii”, în cadrul căruia, bibliotecara din Focșani a prezentat comunicarea „Bibliotecile școlare și Centrele de Informare și Documentare românești-realizări și perspective”, apreciată de toți cei prezenți. 
   De asemenea, au avut loc o conferință video cu tema „Moldova-Rusia” și prezentarea volumului „Cartea în vogă”, la care au participat copii, bibliotecari, cadre didactice, cercetători literari, scriitori, editori din 9 țări, inclusiv Republica Moldova. Salonul s-a încheiat cu decernarea premiilor copiilor care au participat la concursul de promovare a lecturii „Pe aripile fanteziei în Å¢ara Copilăriei: Omagiu lui Spiridon Vangheli”.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?