Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un bărbat a murit după ce un bolovan i-a căzut peste ceafă


   Un bărbat a murit și un altul a fost rănit, în comuna Homocea, în urma unui accident de muncă. Nenorocirea s-a produs sâmbătă după-amiază. Potrivit polițiștilor, cei doi bărbați erau angajați pe perioadă determinată la societatea Hidroconstrucția Slatina, iar în momentul accidentului efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare din localitate. Cei doi bărbați, ambii în vârstă de 43 de ani, Giorgică Petrea și Marian Spiridon, au fost surprinși de bolovani și pământ, care au căzut de pe mal.
   Giorgică Petrea a fost lovit în zona cervicală de un bolovan și a murit pe loc. Colegul său, Marian Spiridon, s-a ales cu o fractură la picior, după ce peste el a căzut un morman de pământ. Bărbații au fost scoși din șanțul adânc de 1,20 metri de localnici. La fața locului au ajuns un echipaj al Ambulanței și unul SMURD de la Adjud. Aceștia din urmă i-au acordat primul ajutor lui Marian Spiridon și l-au dus la spital. Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță, ne-a declarat că „victima era politraumatizată, avea multiple fracturi, contuzii și escoriații și acuza dureri abdominale. După ce i s-a acordat primul ajutor, victima a fost transportată la spital de un echipaj SMURD”. Marian Spiridon este acum internat în Secția de Chirurgie ATI. El a fost diagnosticat cu „politraumatism prin strivire, traumatism coapsă stângă și umăr drept”.
   La fața locului au ajuns și inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea. Din verificările efectuate până acum a reieșit că cei doi bărbați erau angajați ai Hidroconstrucția Slatina, fiind muncitori necalificați. Rămâne să se stabilească dacă în momentul accidentului malul de pământ era protejat cu panouri sau nu. „Din informațiile pe care le-am primit de la echipa care a fost la fața locului reiese că cele două persoane săpau un șanț în apropierea vechiului cămin de apă. La un moment dat malul s-a surpat, iar cele două persoane au fost surprinse parțial. Unul dintre ei  era cu spatele în momentul în care a căzut un bolovan și l-a lovit în zona cervicală. Bărbatul a murit pe loc, iar celălalt are o fractură la un picior. Din verificări a reieșit că cele două persoane erau angajate ca muncitori necalificați la Hidroconstrucția Slatina. Rămâne să se stabilească dacă în momentul accidentului malul era asigurat cu panouri”, ne-a declarat Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea.
   Potrivit unor surse, cei doi bărbați se grăbeau să termine lucrarea și nu ar mai fi așteptat să fie montate panourile de protecție a malurilor. Aceleași surse ne-au declarat că bărbatul care a decedat a fost lovit de un singur bolovan. Joi au fost înregistrate două accidente de muncă. Primul s-a produs la Broșteni, unde un bărbat din Gugești, angajat la o societate de prelucrare a lemnului, s-a rănit grav în zona capului la un abric. El a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Focșani, iar în seara aceleiași zile a fost transportat la Spitalul de Urgență Floreasca din București pentru investigații medicale suplimentare. În aceeași zi, un tânăr inginer, de numai 25 de ani, din Onești, județul Bacău, și-a găsit sfârșitul pe drumul european, la Bizighești, fiind strivit de un utilaj de trasare a marcajelor rutiere. Bărbatul coordona lucrarea, iar într-un moment de nea-tenție a căzut din utilaj, fiind strivit de o roată a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?