Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ciprian Nica: „Guvernarea PDL a administrat banii publici în bătaie de joc“


   O administrare a banilor publici în bătaie de joc și o guvernare PDL care a râs românilor în nas, asta s-a descoperit în urma verificărilor efectuate în ultima perioadă de Corpul de Control al Primului Ministru la CONPET și RATB, arată deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. 
   Într-o declarație politică, deputatul social democrat acuză lipsa de moralitate a celor care tăiau salariile, închideau spitalele, majorau TVA-ul, în timp ce erau premiați cu mii de euro de Statul Român. Aceste aspecte au fost sesizate de PSD încă din perioada când a cerut reprioritizarea politicilor social-economice. Modul cum au acționat pedeliștii în acea perioadă este dezvăluit acum de verificările efectuate de Corpul de Control al Primului Ministru. La Conpet, tatăl fostului președinte al Camerei Deputaților, pedelista Roberta Anastase, a încasat prime de peste 126 mii lei. „În timp ce doamna Roberta Anastase număra din doi în doi pentru a trece prin Parlament legea privind micșorarea pensiilor, în timp ce guvernarea PDL tăia salariile, creștea TVA la 24% și închidea spitale și școli, clamând necesitatea reducerii cheltuielilor statului în condiții de criză economică, tatăl doamnei Roberta Anastase, în calitate de consilier sef al directorului general și de șef de departament la Conpet Ploiești, Corneliu Anastase, era premiat de statul român. În perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012, Corneliu Anastase a încasat prime în cuantum total de 126.508 lei. După înființarea unui post special pentru domnul Anastase, din iunie 2010 acesta a încasat un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director”, arată deputatul Ciprian Nica. 
   Acesta acuză lipsa de moralitate care frizează ridicolul a pedeliștilor care clamau criza economică, iar pe ascuns jefuiau practic bugetele companiilor de stat. Este și cazul RATB, unde profitul era 0, dar cheltuielile de protocol și sponsorizările sportive erau de ordinul a sute de mii de euro. „Cum este posibil ca atunci când este înregistrat un profit contabil zero doi ani consecutivi, să fie efectuate cheltuieli de protocol în valoare de 450.967 lei, din care 299.119 lei pentru produse de la cantină, de patiserie, băuturi și cafea pentru conducerea regiei, activități secundare desfășurate de cantina și bufetul din incintă, casa de oaspeți Predeal și asociația sportivă? Acestea sunt doar două dintre situațiile a căror lipsă de moralitate frizează ridicolul. O administrare a banilor publici în bătaie de joc și o guvernare PDL care a râs românilor în nas”, a susținut deputatul Ciprian Nica.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?