Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: „DigiTales” pentru bibliotecarii şcolari şi cadrele didactice


   Încă opt bibliotecari și cadre didactice din județul nostru au absolvit, săptămâna trecută, cursul „DigiTales – Altfel de Povești” organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, la Centrul de Formare Profesională al instituției, formator fiind Margareta Tătăruș, șefa Secției pentru Copii și Tineret. Astfel, poveștile create de cei opt cursanți pot fi accesate la următoarele adrese: Stela Stănoiu, bibliotecar la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Focșani: „Având complice luna”- http://youtu.be/l1dfTwJgr8w ; Păuna Ceacă, bibliotecar la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani: „Gheorghe Tattarescu – talent, artă, dăruire” – http://youtu.be/hegtfrJFofQ ; Ciprian Olariu, profesor documentarist la Åžcoala Gimnazială din comuna Vizantea-Răzășească: „Nașterea lui Isus” – http://youtu.be/ANl39GZPwvE ; Liliana Leonte, bibliotecar la Åžcoala „Anghel Saligny” Focșani: „Simplu… Cristian Cazacu” – http://youtu.be/ZJ9iq12iI0Y ; Claudia Enache, profesor metodist la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Focșani: „Povestea unui Mosorel feri-cit” – http://www.youtube.com/watch?v=fTesbry1IgM&feature=youtu.be ; Doina Dima, educatoare la Grădinița cu program prelungit nr.18 Focșani: „Singurătate” – http://youtu.be/a2Y8NMBcbkE ; Luminița Turbatu, educatoare la Grădinița cu program prelungit nr. 18 Focșani: „Suspendat între două lumi” – http://youtu.be/mMPA-nc91zc ; Rodica Leica, educator la Grădinița cu program normal Nr. 4 Focșani: „Sunt băiat mare” – https://www.youtube.com/watch?v=BDpRmtqOKUw .
   Margareta Tătăruș, formator al acestui curs spune că absolvenții vor putea, de acum înainte, să le explice celor ce vor dori cum se face, care e scopul unei Povestiri digitale și de ce sunt utile astfel de povești: „Pentru că ne permite să îi invităm pe alții să ne fie părtași la ceva și să reflectăm asupra trecutului nostru, construind astfel comunități, în jurul gândurilor și ideilor împărtășite. Pentru că toată lumea are multe povești de spus, iar ritualul de a împărtăși descoperiri despre viață poate fi extrem de va-loros atât pentru cei care vorbesc, dar și pentru cei care poartă mărturie. Oamenii se pot vedea, auzi și pot percepe lumea în moduri diferite. Aceasta înseamnă că formulările și abordările pe care le iau pentru a spune povești sunt, de asemenea, foarte diferite. Pentru că permit păstrarea digitală a identității culturale a comunităților, alfabetizarea digitală, incluziunea digitală a unor grupuri vulnerabile, dar și pentru că această metodologie poate contribui la îmbunătățirea actului educațional și la extinderea serviciilor pe care bibliotecile le pot oferi comunităților”, a transmis Margareta Tătăruș, precizând că povestirile pot varia în lungime, dar cele mai multe pot avea, de obicei, între două și zece minute. Acestea pot fi utilizate în materie de învățământ, sănătate publică, asistență medicală, servicii sociale și dezvoltarea internațională, muzee, biblioteci și prin partajare, pot duce la schimbări pozitive în viața oamenilor.
   Cei care își doresc să învețe despre metodologia „DigiTales”, dar și despre cum să spui altfel de povești se pot înscrie la următoarele cursuri, urmând ca în funcție de grupele formate, să se stabilească și perioadele de desfășurare. Înscrieri se fac la telefon 0237. 626.646 sau direct la Secția pentru Copii și Tineret, str. Nicolae Titulescu, nr. 12, persoană de contact, Margareta Tătăruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?