Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Aproape 2 mii de copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare


   Până în prezent au fost înscriși în clasa pregătitoare 1.929 copii, dintre care 1.618 vor împlini 6 ani înainte de 1 septembrie, iar 311 după 1 septembrie. Puțini dintre copiii care au susținut testul psihosomatic nu au reușit să-l treacă cu bine. Pe data de 22 aprilie se va finaliza prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. 
   Copilul care la 1 septembrie va împlini vârsta de 6 ani, iar părinții vor dori ca acesta să fie înscris în clasa pregătitoare, va trebui să răspundă la trei sferturi din întrebările puse în cadrul evaluării psihosomatice. Copiilor le vor fi testate cunoștințele minime acumulate și nu vor fi penalizați dacă nu știu să scrie sau să citească. 
   Cei care vor realiza evaluarea vor trebui să se asigure că micuțul are capacitatea de a se orienta, de a-și însuși corect noțiunile minime de limbă română, de a se exprima corect și totodată dacă are abilitățile necesare de a învăța la nivelul cerințelor din clasa pregătitoare. „Fișa de evaluare urmărește abilitățile generale ale copilului, modul de a înțelege și de a învăța lucruri noi. Copilul trebuie să cunoască conceptul de mare, mic, să cunoască zilele săptămânii, să știe care este mâna dreaptă, stângă, să cunoască formele, culorile. Copiii sunt evaluați maxim 30 de minute, părintele fiind de față, însă de cele mai multe ori părinții au emoții mai mari decât copiii”, a spus psihologul Liliana Jeni Mihai, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea.
   Aceasta a adăugat că după finalizarea perioadei de evaluare psihosomatică a copiilor, adică 19 aprilie, angajații Centrului vor sta la dispoziția părinților, pentru că fără aceste evaluări copiii nu pot fi înscriși în învățământul primar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?