Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

O profesoară s-a sinucis de dorul fiului, mort în urmă cu un an


    O profesoară de logopedie, de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, din comuna Ciorăști, a fost găsită moartă, ieri, într-o fântână de pe raza localității. Din primele verificări a reieșit că femeia s-ar fi aruncat în puț. Cunoscuții spun că în urmă cu un an, profesoara Caterina Iorgu și-a pierdut fiul, răpus de cancer la vârsta de 27 de ani. De când   și-a îngropat copilul, profesoara a fost mai tot timpul supărată.

   Caterina Iorgu, profesoară de logopedie la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, din comuna Ciorăști, a fost găsită moartă ieri după-amiază, într-o fântână de pe raza localității. Descoperirea ar fi fost făcută de preotul satului, care a observat un papuc plutind în fântână. Oamenii strânși în zonă au sunat la 112 și au anunțat incidentul. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, care au intervenit pentru a scoate trupul neînsuflețit al femeii din fântâna adâncă de 5 metri.
Anchetatorii spun că nu ar fi vorba de un accident, profesoara aruncându-se intenționat în fântână. Primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău, ne-a spus că femeia ar fi fost căutată de polițiștii din localitate încă de joi seara. Alte persoane ne-au precizat că aceasta ar fi dispărut ieri dimineață. În urma necropsiei se va stabili cu exactitate când a murit profesoara. „Era profesoară la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Mihălceni și avea 53 de ani. Soțul ei este tot cadru didactic, la același Centru. Din discuțiile pe care le-am avut cu oamenii, preotul din sat ar fi observat un papuc plutind pe apă, iar găleata nu mai era la locul ei. Cred că a recurs la acest gest pentru că nu a mai putut rezista psihic. Ieri (joi-n.r.) s-a împlinit un an de când băiatul familiei a decedat, fiind răpus de o boală cumplită. Era singurul copil al lor. Păcat că s-a întâmplat o asemenea tragedie. Era un om deosebit„, a spus primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău.

                      Suflet răpus de durere
 
   Profesoara Caterina Iorgu avea  53 de ani, iar de 30 de ani își desfășura activitatea la cabinetul de logopedie de la Centrul pentru Educație Incluzivă Mihălceni. Cunoscuții spun că era un om cum puțini sunt, cu o experiență bogată, însă ceea ce o făcea specială era dragostea pentru copii și dăruirea cu care își îndeplinea sarcinile. Întotdeauna avea zâmbetul pe chip și dădea senzația că totul este bine. Încerca să își ascundă necazurile pentru a nu-și întrista colegii.
În ultima perioadă însă, nu a mai reușit să se detașeze de grijile care îi măcinau sufletul, care în cele din urmă au răpit-o brusc din această lume. Unicul ei băiat, în vârstă de 27 de ani, s-a stins din viață anul trecut, iar durerea pierderii fiului se pare că a măcinat-o pe femeie atât de tare, încât nu a mai reușit să își revină.
    Joi s-a împlinit un an de când băiatul familiei Iorgu s-a stins din viață. În tot acest timp Caterina Iorgu nu a găsit puterea să treacă mai departe. A considerat că pentru ea viața nu mai are nici un rost, de vreme ce unicul ei copil nu mai este lângă ea.
    Chiar înainte să moară, băiatul a scris câteva poezii, care urmau să fie publicate în următoarea perioadă, în memoria sa. Caterina Iorgu a fost vizitată în urmă cu trei săptămâni de inspectorul școlar pentru probleme speciale, în cadrul inspecțiilor pe școli. Aurora Lefter a încercat să își îmbărbăteze colega, care era tristă, la fel ca și soțul ei. „Durerea nu se poate exprima în cuvinte. Lumea îi condamnă gestul, dar numai ea știe ce era în sufletul ei. Cred că nu a mai putut trece peste acest hop al pierderii copilului, care a împli-nit ieri un an de când s-a stins din viață. Regretăm, este o pierdere pentru elevii, colegii de la școală și pentru noi. Numai Dumnezeu știe să reverse balsam de mângâiere pentru soțul ei”, a spus Aurora Lefter.

                   Dumnezeu să o odihnească
                                 în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?