Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

360 de cadre didactice vor gradaţii de merit


   Sesiunea de depunere a dosarelor în vederea obținerii gradațiilor de merit s-a încheiat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), au fost depuse nu mai puțin de 360 de dosare, cele mai multe de educatoare și învățătoare, respectiv câte 60. Luni, dosarele candidaților vor fi triate pe discipline, apoi vor fi date inspectorilor de specialitate pentru analiză.
Gradațiile de merit sunt acordate pe o perioadă de 5 ani, începând cu 1 septembrie 2013 și reprezintă 25% din salariul de bază. În vederea acordării acestei gradații se ia în calcul activitatea pe ultimii 4 ani a cadrului didactic, iar criteriile de departajare sunt date de acti¬ vitățile complexe cu valoare instructiv-educativă desfășurate.Verificarea dosarelor de membrii comisiei de organizare a concursului de acordare a gradațiilor de merit va fi realizată în perioada 25 aprilie – 3 mai. Această etapă se derulează în paralel cu cea de verificare a dosarelor în prezența liderilor de sindicat din învățământ.
   Lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluărilor va fi făcută publică în perioada 8 – 11 mai, urmând ca afișarea acesteia la avizierul ISJ să se facă în data de 13 mai. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute au posibilitatea să depună contestații în perioada 15 – 17 mai, validarea rezultatelor finale făcându-se pe 26 mai. Tabelul nominal cu perso¬ nalul didactic nominalizat pentru obținerea gradațiilor de merit va fi înaintat Ministerului Educației, care va emite ordin de acordare a acestora.
   Potrivit calendarului stabilit prin metodologie, profesorii vor intra în posesia drepturilor ce le revin odată cu obținerea gradației de merit, adică începând cu data de 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?