Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Adolescentul din Ploscuțeni, premiul I la un concurs de pian la Roma


Iulian Stoica, adolescentul de 17 ani din Ploscuțeni, care locuiește în Italia, a reușit să obțină locul I în cadrul Concursului de Pian ,,Valerio Marchitelli”, ce s-a desfășurat săptămâna trecută, la Universitatea de Literatură și Filosofie din Tor Vergata, din Roma. Vrânceanul a reușit să obțină 97 de puncte dintr- un total de 100, demonstrând așadar că este cel mai bun la pian, în ciuda problemelor de vedere pe care le are. Iulian și-a primit premiul duminică, în cadrul unei festivități. 
Performanța sa îl face să se simtă mândru de el, cu atât mai mult cu cât e foarte greu pentru un român să se afirme într-o țară străină. „Am muncit la mai multe în același timp, eu studiez la mai multe instrumente și fac diferite genuri de muzică, iar în ultimul timp m-am ocupat de toate.  Pentru a învinge la un concurs, credeam că e nevoie de mai multă pregătire și să studiez un singur instrument… dar iată că și așa am reușit”, a mărturisit adolescentul. 
Iulian Stoica știe să cânte la pian și vioară și reușește cu talentul său să fie un adevărat ambasador pentru România. De fiecare dată când urcă pe scenă reușește să impresioneze, dovadă fiind participarea la acest concurs și premiul obținut. 
Pentru el urmează acum iar multă muncă, ore de repetiție, spectacole și mai mult ca sigur și succese, care îl vor încuraja să continue, să depășească orice bariere ori dificultăți.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?