Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Peste patru sute de profesori susțin, astăzi, examenul de titularizare în Vrancea


434 de profesori susțin astăzi examenul de titularizare în învățământ. Dascălii sunt așteptați la ora 8:00, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, unde sunt repartizați pe săli pentru a susține examenul scris. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, buletin sau pașaport. Reprezentanții IȘJ Vrancea au anunțat că cei care nu vor fi prezenți în săli în momentul deschiderii plicurilor cu subiectele, pierd dreptul de a mai susține proba scrisă. De asemenea, candidații și profesorii asistenți nu pot avea asupra lor, în sălile de concurs, cărți, caiete, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanță. Lucrarea trebuie să fie scrisă cu pix sau stilou cu culoare albastră care nu se poate șterge. În momentul în care un candidat face o greșeală o va marca printr-o linie pe orizontală, iar în cazul schemelor se va trasa o linie oblică.
    Candidații care în timpul probei sunt surprinși copiind, având asupra lor telefoane sau alte mijloace de calcul și comunicare la distanță, ori transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din concurs, încheindu-se un proces verbal în acest sens. Aceeași măsură se aplică pentru orice alt tip de fraudă. Candidații scoși din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizași pe posturi în anul școlar 2017-2018. Rezultatele examenului vor fi afișate pe 18 iulie, urmând ca pe 18 și 19 iulie să se poată depune și contestații.
    Pentru a se putea titulariza, profesorii trebuie să obțină minim nota 7, atât la proba practică, precum și la cea scrisă. „Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se face prin ședință publică, în ordinea notelor obținute la examen”, se arată în metodologia de concurs.
    Trebuie știut faptul că nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Potrivit calendarului de organizare a examenului de titularizare din acest an, rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice pe 25 iulie, urmând ca după 26 iulie să înceapă ședințele de repartizare a candidaților cu media minimum 7 (șapte). Reamintim că și în acest an, cele mai multe posturi scoase la concurs sunt cele de educatori și învățători, dar și cele mai căutate. De asemenea, sunt și materii unde nu există un post titularizabil, dar și materii care nu au concurență, precum latina sau limba romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?