Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Sediul Primăriei Gugeşti, avariat de un cutremur imaginar


   Autoritățile locale din Gugești au demonstrat, ieri, că știu ce au de făcut în cazul producerii unui cutremur de 7 grade pe scara Richter. Nu a fost vorba de un cutremur real, ci de un exercițiu, prin care s-a urmărit activitatea comitetului local pentru situații de urgență, a centrului operativ cu activitate temporară și a formațiunilor de intervenție voluntare pentru limitarea și înlăturarea urmărilor în cazul producerii unui cutremur de pământ cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter în zona Vrâncioaia, județul Vrancea.
   Obiectivele acestui exercițiu au fost: verificarea sistemului de alarmare, modul în care populația ar acționa în cazul unui cutremur real, dar și antrenarea autorităților publice locale, a comitetului local pentru situații de urgență, a servi-ciului voluntar pentru situații de urgență și a centrelor operative cu activitate temporară pentru conducerea activităților pe timpul „Alarmei la dezastre”.
    În urma evaluării, s-a constatat că exercițiul s-a desfășurat conform planului de intervenție în caz de situații de urgență generate de cutremur, autoritățile locale fiind în măsură să ia cele mai bune decizii și să intervină în cazul producerii unor astfel de evenimente. La finalul activității au fost împărțiți fluturași cuprinzând atât reguli de comportament pe timpul și după producerea unui cutremur, cât și măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?