Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Marius Martiş poate pleca în Germania


   Arbitrul vrâncean Marius Martiș are voie să părăsească țara. Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis, la sfârșitul săptămânii trecute, cererea de modificare a controlului judiciar în cazul lui Martiș, în dosarul în care acesta este judecat pentru infracțiuni de corupție. Acesta se va putea deplasa în Germania, dacă procurorii nu vor ataca cu recurs această decizie.
   „Admite cererea formulată de apelantul – inculpat Martiș Marius Marian. (…) modifică controlul judiciar instituit prin decizia penală (…) în sensul că permite inculpatului deplasarea în Germania, Munchen, Perusastrasse 1, în perioada 21 aprilie – 28 aprilie 2013. Menține restul dispozițiilor deciziei”, se arată în încheierea de ședință. Dosarul este în faza de recurs, la fond Martiș fiind condamnat la trei ani cu suspendare pentru fapte de corupție. 
   În același dosar mai sunt judecați arbitrul Ionică Serea, Cornel Penescu- acționar majoritar al Fotbal Club Argeș Pitești și Liviu Făcăleață. Ionică Serea a fost acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită, iar Marius Martiș de complicitate la luare de mită.
   În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că pe 18 martie 2009, Io-nică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, ar fi primit efectiv suma de 21.000 dolari, echivalentul a 15.960 euro, de la Cornel Penescu. Banii ar fi fost dați înainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Argeș Pitești și Fotbal Club Steaua București, programat pentru data de 20 martie 2009. Banii i-ar fi fost trimiși lui Serea prin intermediul lui Liviu Făcăleață și Marius Marian Martiș.
   Scopul era ca echipa Fotbal Club Argeș Pitești să obțină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute, iar jucătorii echipei gazdă să nu primească sancțiuni disciplinare și să fie aplicate astfel de sancțiuni fotbaliștilor din echipa Steaua București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?