Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

La Boloteşti şi Garoafa vor fi instalate camere de verificare a rovinietei


   Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași s-au decis unde vor amplasa și celelalte două camere fixe de verificare a rovinietei, pe raza județului Vrancea. La începutul lunii martie una dintre ele a fost amplasată pe DN 23, la ieșirea din comuna Vulturu spre Nănești, iar la începutul lunii aprilie s-a hotărât unde vor fi montate celelalte două. Potrivit reprezentanților DRDP, una dintre ele va monitoriza traficul pe DN 2 E85, la Garoafa, iar cealaltă pe DN 2D, în comuna Bolotești. 
   Nicolae Popovici, consilier juridic în cadrul DRDP Iași, ne-a declarat ieri, că deocamdată se fac probe, iar șoferii care nu și-au achitat taxa de drum nu sunt amendați. Potrivit acestuia, camerele trebuiau să fie puse în funcțiune până la finele lunii martie, termenul fiind depășit. „Camerele sunt în probe. Termenul a fost depășit și în câteva zile cred că va fi gata, urmând ca acestea să devină funcționale. Situația este aceeași în toată țara. Se lucrează în toată țara și în cel mai scurt timp vor fi funcționale (vor emite amenzi – n.r.)”, a susținut Nicolae Popovici. Aceleași informații ne-au furnizat și reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Vrancea. Potrivit acestora, nu s-a primit nicio informare conform căreia s-ar fi început emiterea de amenzi în rândul șoferilor care nu și-au achitat taxa de drum și au fost surprinși de camerele fixe. 
    Contractul este cesionat de CNADNR, iar reprezentanții DRDP Iași ne-au spus că, în teritoriu, nu au activitate legată de aceste camere, de ele ocupându-se firma cu care a fost încheiat contractul. 
Până când camerele fixe pentru controlul rovinietei vor fi funcționale, verificările sunt făcute de polițiști, care dețin un sistem electronic ce verifică automat dacă mașinile au rovinietă sau nu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?