Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Elevi vrânceni cu dizabilităţi, pe podium la un concurs naţional


   Mădălina Simion, elevă în clasa a VII-a la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, a obținut locul II, cu un punctaj de 9,75 la proba matematică, în cadrul celei de-a III-a ediții a Concursului Național pentru Elevii cu Deficiențe de Auz, ce s-a desfășurat în perioada 3- 6 aprilie la Åžcoala Profesională Specială „Paul Popescu Neveanu” din Galați. Tot locul II, cu 9,20 la proba Lumea din computer, a obținut Elena Andreea Pățica, elevă în clasa a VIII-a la același Centru.
Mențiuni au obținut elevii Ionuț Ostafie, din clasa a VII-a, care a obținut nota 8,20 la limba și literatura română, și Daniel Luca, din clasa a VIII-a, la educație plastică. Elevii au fost însoțiți de profesorii Carmen Nela Ivan și Gabriel Ciribașa.
   Concursul din acest an a reunit 87 de participanți din 14 școli speciale din Vrancea, Iași, Sibiu, Suceava, Buzău, București, Timișoara, Brașov, Cluj Napoca, Craiova și Galați. Probele de concurs au fost în scris la disciplinele limba și literatura română și matematică și practice la educație plastică și tehnologia informației și comunicațiilor.
   Numărul elevilor înscriși la acest concurs crește de la an la an, spre mulțumirea profesorilor care s-au declarat mândri de performanțele reușite de acești copii cu deficiențe. „Am avut emoții pentru că nu știam câți sunteți. M-am temut să nu fiți puțini, dar apoi mi-au dispărut brusc emoțiile. Asta înseamnă că ați ținut cont și de recomandarea mea din anii trecuți, când vă spuneam cât de bine este să înveți și ce satisfacții ai atunci când înveți. Mă uit la voi și îmi dați speranțe că învățământul românesc va avea un viitor. Deja sunteți câștigători la acest concurs, prin prezența voastră. Sunteți copiii noștri, partenerii noștri, dar și obiectul muncii noastre, deoarece fără voi nu putem exista”, le-a spus elevilor inspectorul general Liana Mitran, din cadrul Ministerului Educației Naționale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?